Menu
ΡΟΗ 24/7:
A+ A A-

express 2

Ζεστή σαλάτα με φακές και ελιές Χαλκιδικής

portokali fakes
Αγαπάμε τα τοπικά προϊόντα!



Υλικά:
200 γρ. πορτοκαλί φακές
φλούδα από 1 λεμόνι σε στικάκια (μόνο το κίτρινο σημείο)
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κ.γλυκού πάστα σκόρδου
1 κ.σούπας θυμάρι
3-4 φρ. κρεμμυδάκια σε ροδέλες
ελιές μαύρες Χαλκιδικής σε φιλέτα
ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις φακές μας σε αλατισμένο νερό μέχρι να φτάσουν στα 4/5 του να είναι έτοιμες. Σουρώνουμε τις φακές μας και σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λαδάκι, την πάστα σκόρδου, την πιπεριά και τα στικάκια λεμονιού. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τις φακές μας, τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φιλέτα ελιάς και σερβίρουμε.
Η σαλάτα μας τρώγεται ζεστή και συνοδεύει άριστα λευκόσαρκα ψάρια όπως μπακαλιάρο.
Σερβίρετε την με λευκό Ασύρτικο κρασί.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,50 ευρώ
Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ / ως γαρνιτούρα 4 μερίδες

επιστροφή στην κορυφή