Menu
ΡΟΗ 24/7:
A+ A A-

express 2

Θρακιώτικο αρνάκι με κους κους

anri me kouskous

Παραδοσιακή και πεντανόστιμη συνταγή

Μια φανταστική συνταγή που είναι παραδοσιακή Θρακιώτικη και μπορούμε να την έχουμε υπόψη μας ως εναλλακτική λύση για το Πάσχα!

Υλικά

1 κιλό Αρνί (μπούτι) σε μερίδες
1 ½ φλιτζάνι Κουσκούσι
2 Κρεμμύδια
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
6 ποτ. Νερό
1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
4-6 κόκκους μαύρο Πιπέρι
1 κουτ. Αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Στη συνέχεια σοτάρουμε στο μισό λάδι τις μερίδες του αρνιού. Όταν πιάσει κρούστα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τη ντομάτα. Συνεχίζουμε με τον ντοματοπελτέ, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι.
Μετά ρίχνουμε όλο το νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει στη σάλτσα του για 30 λεπτά.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγο, στο υπόλοιπο λάδι. Στα κρεμμύδια, ρίχνουμε και το κους κους για να σοταριστεί λίγο και να πάρει γεύση. Το ανακατεύουμε καλά και το αποσύρουμε σύντομα από τη φωτιά. Επίσης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ, χύνουμε το ζωμό από το αρνί και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κους κους και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε και τις μερίδες του αρνιού και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, σκεπάζουμε το πυρέξ με μία πετσέτα για να μη στεγνώσει το κουσκούσι και να φουσκώσει σε όλο του το μεγαλείο.
Συνοδεύεται τέλεια με μία σάλτσα φτιαγμένη από στραγγιστό γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μπούκοβο.

επιστροφή στην κορυφή