Menu
ΡΟΗ 24/7:
A+ A A-

ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο σεβασμός στο δάσκαλο

Με μεγάλη μου χαρά δέχθηκα να συμμετέχω στις εκλογές αιρετών αντιπροσώπων του ΚΥΣΠΕ.

Η εμπειρία που απέκτησα μέσα από τις διάφορες σχολικές μονάδες και θέσεις που υπηρέτησα σε συνδυασμό με την προσπάθειά μου για αυτοβελτίωση και επιστημονική κατάρτιση, απόφοιτος Διδασκαλείου Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός», κάτοχος master Πανεπιστημίου Λευκωσίας Κύπρου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση, μου έδωσαν τη γνώση αλλά και τη βεβαιότητα ότι μόνο με τον αγώνα και την διεκδίκηση μπορούμε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη θέση μας στον τομέα εργασίας.

Η αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας, ο σεβασμός στον δάσκαλο, η δικαίωση, η αξιοκρατία, η ισονομία η ισοπολιτεία είναι τα πιστεύω μου.

Συναδέλφισσα /συνάδελφε

Ζητώ με την ψήφο σου να είμαι η επιλογή σου ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ και εγώ με τη σειρά μου θα αγωνιστώ για όλα όσα μας αξίζουν.

Όλοι μαζί μπορούμε και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον δάσκαλο και το μαθητή.

Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας με την υποψηφιότητά μου ως αιρετός όλων των εκπαιδευτικών για το ΚΥΣΠΕ.

Αδαμίδου Ραλλία

Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ποτίδαιας

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

Με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συνεργασίας Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ σε 10 ερωτήσεις

 

Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ σε 10 ερωτήσεις

 

 

 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ; Ο τρόπος να λυθεί μια διαφορά ΕΠΙΣΗΜΑ αλλά χωρίς δικαστήρια.

 2. ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ; Κυρίως οικογενειακές, κληρονομικές, ακινήτων, γειτονικές, μισθωτικές, εμπορικές, ιατρικής ευθύνης και πολλές πολλές άλλες.

 3. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; Με τη βοήθεια του ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ που είναι ειδικά εκπαιδευμένος.

 4. ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ; Συνήθως αρκούν κάποιες ώρες.

 5. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ; Για να λυθεί η διαφορά σας

 • Πολύ οικονομικά

 • Πολύ γρήγορα

 • Χωρίς άγχος

 • Με εχεμύθεια

 • Διατηρώντας τη σχέση σας με την άλλη πλευρά σε βιώσιμο επίπεδο

 1. ΜΑΡΤΥΡΕΣ; Όχι, δε χρειάζονται... Εσείς και ο δικηγόρος σας, είστε αρκετοί.

 2. «ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Ο άλλος είναι…»; Μην ανησυχείτε, αυτό το πρόβλημα είναι γενικό. Παρά ταύτα η διαμεσολάβηση μπορεί να γίνει ακόμα και ανάμεσα σε ορκισμένους εχθρούς.

 3. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; Από κοινού και οι δύο πλευρές (εκτός αντίθετης συμφωνίας). Ο νόμος προβλέπει από καθένα αμοιβή 50 € ανά ώρα.

 4. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ; Μπορείτε και τότε να πάτε σε διαμεσολάβηση, αρκεί να μην έχει τελειώσει και το στάδιο της έφεσης.

 5. ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ; Γίνεται σε κατάλληλους ιδιωτικούς χώρους, με αξιοπρέπεια, με διακριτικότητα και εχεμύθεια. Με ευχάριστες αίθουσες, χωριστές για κάθε πλευρά και με όλες τις απαιτούμενες ανέσεις και εξυπηρετήσεις.

Σκεφτείτε να λυθεί το πρόβλημα που σας βασανίζει μέσα σε ΜΙΑ μέρα, πολιτισμένα, σε συνθήκες αξιοπρεπείς… Καθισμένος με την ηρεμία σας και με τον καφέ σας στο τραπέζι. Σκεφτείτε να έχετε τον δικηγόρο σας δίπλα σας, με τον οποίο θα μπορείτε να συνεννοείστε όσο θέλετε, χωρίς κανείς να σας πιέζει και να σας αγχώνει… Σκεφθείτε να λυθεί η υπόθεσή σας χωρίς να εκτίθεστε και χωρίς να μαθαίνει όλος ο κόσμος τί σας συμβαίνει…. Σκεφτείτε ακόμη ότι: με αυτόν τον άνθρωπο που μέχρι χθες είχατε ένα σοβαρό πρόβλημα, μία διαφορά και ίσως δε λέτε ούτε καλημέρα, ΤΩΡΑ θα μπορείτε τουλάχιστον να συνομιλείτε, να συνεννοείστε για τα βασικά…

Και αποφασίστε αν αξίζει τον κόπο να πάτε σε …

ΕΥΓΝΩΣΙΑ A. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Διαμεσολαβήτρια διαπ.Υπ.Δικαιοσύνης

2310 535.538

www.raftopoulou.gr, info@raftopoulou.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίο τεμπελιά!!!

 gr17

Επιστροφή στα θρανία, αυτή τη φορά με πρόγραμμα και καθόλου άγχοςΞεκινάει μια περίοδος αρκετά αγχωτική για παιδιά και γονείς. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει να «μαζευτούμε» πάλι πίσω στις υποχρεώσεις μας. Τα παιδιά πρέπει να συγκεντρωθούν στα καθήκοντα τους και οι γονείς να αναλάβουν να βρούν τους κατάλληλους χώρους για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Σε αυτό το χρονικό σημείο συνήθως αρχίζουν και όλες οι ανησυχίες των γονιών για το βεβαρημένο πρόγραμμα των παιδιών τους. Θα προλάβει το παιδί μου να ξεκουραστεί με τόσες ώρες φροντιστήριο? Θα τα καταφέρει με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας? Θα φορτωθεί πολύ το πρόγραμμα του? Θα καταφέρει να πάρει το πτυχίο γλωσσομάθειας? Σε όλα αυτά τα ερωτήματα,
θα προσπαθήσουν να δοθούν μερικές οδηγίες – συμβουλές προς ναυτιλλομένους γονείς ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά το παιδί τους και να μην το αγχώσουν περαιτέρω.


gr15

Το πρόγραμμα σπουδών μιας ξένης γλώσσας, δηλαδή οι διδακτικές ώρες που απαιτούνται για την σωστή εκμάθηση της, είναι συνάρτηση της τάξης του μαθητή, της ύλης που πρέπει να βγεί και της δουλειάς που θέλει να κάνει ο εκπαιδευτικός. Για αυτό το λόγο μην σας τρομάζει όταν σε ένα παιδί Γ’ Δημοτικού χρειάζονται 4 διδακτικές ώρες την βδομάδα γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί αυτές τις ώρες μόνο θα διαβάζει. Η εκμάθηση πλέον βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους που συμπληρώνουν τις παραδοσιακές, με πρόσθετα μέσα διδασκαλίας, όπως βίντεο, διαδραστικοί πίνακες, παιχνίδια, δραστηριότητες που ξεκουράζουν τα παιδιά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και ταυτόχρονα τα εμπλουτίζουν με γνώσεις. Επιπλέον, ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να μπορέσει ο εκπαιδευτικός να λύσει κάποιες ασκήσεις με τους μαθητές στην τάξη, έτσι ώστε να μην έχει πολύ διάβασμα στο σπίτι και να σιγουρευτεί ότι έχει κατανοήσει την διδακτέα ύλη. Μην αγχώνετε τα παιδιά και αφήστε τα να κρατήσουν τον ενθουσιασμό τους για αυτό το νέο εγχείρημα τους. Προτρέψτε τα να ρωτάνε τον εκπαιδευτικό τους τις απορίες τους, να μην τον φοβούνται αλλά να τον σέβονται, να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Οι γονείς καλό θα είναι να κρατάνε μια σωστή επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό και να συζητάνε όποιο πρόβλημα ή απορία προκύπτει.

Αν διατηρηθεί και ενδυναμωθεί η καλή σχέση με τον εκπαιδευτικό, το παιδί και τους γονείς τότε και η απόκτηση του πτυχίου θα έρθει σαν φυσικό επακόλουθο και επισφράγιση αυτής της σχέσης. Η επικοινωνία τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς είναι τόσο σημαντική όσο και το διάβασμα. Το παιδί δεν πρέπει να αποθαρρύνεται σε καμία περίπτωση για την οποιαδήποτε αποτυχία του γιατί η επιτυχία δεν είναι πάντα μονόδρομος. Η ψυχολογική και ηθική υποστήριξη είναι πολυ σημαντική καθώς και η κατανόηση του άγχους, καθώς η απόκτηση πτυχίων συμπίπτει με μία ευαίσθητη για αυτά ηλικιακή περίοδο της εφηβείας. Δεν πιέζουμε υπερβολικά τα παιδιά μας να διαβάσουν, προσπαθούμε να τα κατανοήσουμε, τα επιβραβεύουμε και σε συνεργασία με τον δάσκαλο να βρούμε μια αποτελεσματική μέθοδο που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκπαιδευτικοί και γονείς γινόμαστε ένα για το καλύτερο των παιδιών μας γιατί αυτά είναι το μέλλον μας.


Της Γρίβα Γεωργίας

Γλωσσικό εργαστήρι Γρίβα

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS