ΡΟΗ 24/7:

Βασιλικός πολτός

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

royal jelly

 

Ο βασιλικός πολτός δεν πήρε τυχαία το όνομα του!

 

Παράγεται από τις νεαρές εργάτριες μέλισσες με σκοπό να αποτελέσει την τροφή της βασίλισσας τους. Είναι μια παχύρευστη ουσία, η οποία εκκρίνεται από ειδικούς αδένες που βρίσκονται στον φάρυγγα των μελισσών.
Ο βασιλικός πολτός είναι μία υπερτροφή, καθώς αποτελεί καλή πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αμινοξέων.  
Στον ανθρώπινο οργανισμό έχει ευεργετική και θεραπευτική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιδρά στο νευρικό σύστημα (λόγω των βιταμινών του συμπλέγματος Β που περιέχει), δρα κατά των βακτηρίων και των ιών, ενώ λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης χρησιμοποιείται και για την θεραπέια ασθενειών που σχετίζονται με την στοματική κοιλότητα, όπως είναι η ουλίτιδα και οι διάφορες στοματίτιδες.
Τέλος, αυξάνει και τις σωματικές δυνάμεις ενισχύοντας την αντοχή, την σεξουαλική δραστηριότητα και την γονιμότητα.

 rj tabs

 

 

 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ


Ο βασιλικός πολτός κυκλοφορεί σε κάψουλες, στην φυσική του μορφή (διατηρείται στο ψυγείο) και σε μασώμενα δισκία (συνήθως για τα παιδιά).

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τον βασιλικό πολτό είναι μισό γραμμάριο για τους ενήλικες ενώ δεν ξεπερνά το 1/10 του γραμμαρίου (0,1γρ.) για τα παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο βασιλικός πολτός μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με ιστορικό αλλεργιών στην γύρη, στο μέλι και στα υποπροϊόντα τους. 

 

 

Μαργαριτίδου Μαργαρίτα

Σύμβουλος Διατροφής Φαρμακείου Μαργαριτίδης

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 21:40
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρώτη μέρα στο σχολείο… Απολύμανση μεν….χλώριο δε! »
επιστροφή στην κορυφή