ΡΟΗ 24/7:

Κολοκυθανθοί με φέτα

kollokithoanthi tiganiti thasos 0

Ένα ντελικάτο ορεκτικό

Όλα  τα  λαχανικά έχουν ανθίσει πια και τι καλύτερο από ένα πολύ απλό πιάτο από ανθούς πράσινων κολοκυθιών.
Πρόκειται για μια συνταγή που προέρχεται από τη νότια Θάσο και αποτελεί ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, πριν προχωρήσετε στο κυρίως πιάτο.
Το ορεκτικό αυτό συνοδεύεται μόνο με ντόπιο τσίπουρο η ούζο.

Υλικά για 4 άτομα

24 ανθοί από πράσινα κολοκύθια*
1 φλιτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Θάσου
150 γραμμάρια τυρί φέτα
Αλεύρι-νερό
Αλάτι
Δυόσμος

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τους ανθούς και βγάζετε τους μίσχους (τα μικρά κίτρινα βλασταράκια που έχουν μέσα τους) τους στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας και τους αλατίζετε ελαφρώς.
Σε ένα βαθύ πιάτο θα βάλετε το αλεύρι με λίγο νερό, ίσα που να γίνει χυλός (κουρκούτι) και εκεί θα τους βουτήξετε (προσοχή να μην στάζουν). Στη συνέχεια τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ξανθύνουν.
Όταν τους σερβίρετε στο πιάτο ρίχνετε τριμμένη φέτα και λίγο δυόσμο.

*ανθούς μπορείτε να προμηθευτείτε από… τον κήπο της γειτόνισσας ή και από ορισμένα οπωροπωλεία... Εάν  τους μαζέψετε εσείς η ιδανική στιγμή τους είναι το πρωί που έχουν ανοιχτά τα πέταλα τους.
Οι ανθοί έχουν μια ντελικάτη γεύση, γίνονται επίσης γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά όπως και πολύ καλή πίτα με τυριά.

επιστροφή στην κορυφή