Ιμάμ Μπαϊλτύ, ένα φαγητό για το καλοκαίρι...
- Γράφτηκε από την Στέλλα Σπανού
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Ένα καθαρά καλοκαιρινό φαγητό
Ιμάμ μπαιλτύ: Ένα πιάτο της Ανατολής, που η νοστιμιά του "μπαΐλντισε" τον ιμάμη που τον έφαγε, από τα χέρια του Έλληνα μάγειρα. Ίσως το καλύτερο καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
8 μελιτζάνες
5 ξερά κρεμμύδια
3 μεγάλες ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένετε τα λαχανικά. Χαράζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος, δημιουργώντας μια μικρή τομή και κόβετε σε λωρίδες πλάτους 2 εκατοστών την επιφάνειά τους. Κατόπιν τις βάζετε μέσα σε μια λεκάνη με αλατόνερο. Στη συνέχεια τις τσιγαρίζετε στο μισό λάδι, ίσα να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τεμαχίζετε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες κάθετα, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κάνετε κομματάκια, όπως επίσης τον μαϊντανό και τα σκόρδα. Τα τοποθετείτε όλα σε μια ένα τηγάνι και τα σοτάρετε για 10 λεπτά στο λάδι και τα αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τα σοταρισμένα υλικά. Ρίχνεται νερό ίσα που να τις σκεπάσει και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.