Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Μια κυβέρνηση που εξελέγη με το ψέμα, προσπαθεί – πάλι με το ψέμα – να κρατηθεί στην εξουσία" (ΒΙΝΤΕΟ)

dim1293 1506513601

Ομιλία του προέδρου της ΝΔ στους τομεάρχες του κόμματος

Συνεδρίαση με τους τομεάρχες της ΝΔ είχε το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Κατά την εισήγησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτές τις μέρες, βλέπουμε να εκτίθεται, ξανά, μια Κυβέρνηση, που εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί – πάλι με το ψέμα – να κρατηθεί στην εξουσία. Μια Κυβέρνηση που ασκεί την εξουσία με όρους πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αλλά και κοινωνικής αναλγησίας. Βλέπουμε έναν πρωθυπουργό, που όταν δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο, υποκύπτει στον κ. Καμμένο και στα σκάνδαλά του. Αλλά και στον κ. Κουρουμπλή με την προκλητική ανευθυνότητά του και την εγκληματική ανικανότητά του».

Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στην «αδυναμία» του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί σε σημαντικά γεγονότα όπως αυτό της μεγάλης οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό, είπε:

«Το έχουμε, ήδη, πει. Το επαναλαμβάνουμε: «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι η στάση μας στο Κοινοβούλιο, την περασμένη εβδομάδα, είχε ήδη ένα πρώτο απτό αποτέλεσμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν αυτό το θέατρο όπου ο ένας υποδυόταν το ρόλο του υπερπατριώτη και άλλος το ρόλο του προοδευτικού, ψηφίζοντας διαφορετικά σε μια σειρά από νομοσχέδια. Από εδώ και στο εξής θα πάνε, όπως είπε και ο κ. Καμμένος, «μαζί μέχρι το τέλος» τους, θα προσέθετα εγώ. Αλλά χωρίς τη δική μας συμπαράσταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε: «Είναι σημαντικό – πιστεύω – να το ενστερνιστούμε όλοι. Για εμάς, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα εργαλείο για να βελτιώσουμε τη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών. Είναι στην καθημερινότητα – ιδίως στην οικονομική καθημερινότητα – που η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι πιο εκκωφαντική. Η Κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να μας πείσει ότι η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο. Ότι βαδίζουμε προς την έξοδο από τα Μνημόνια. Επ’ αυτού θέλω να κάνω δύο σύντομες παρατηρήσεις:

Πρώτον – και αξίζει να το επαναλαμβάνουμε, πιστεύω, σε κάθε ευκαιρία – αν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε βγει, ήδη, από τα Μνημόνια το 2015, όταν ο ευρωπαϊκός ορίζοντας ήταν ευνοϊκός. Σήμερα, το Α.Ε.Π. μας θα ήταν σχεδόν 30 δις υψηλότερο. Και, βέβαια, θα είχαμε αποφύγει τα 15 δις πρόσθετα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Κυβέρνηση, αυξάνοντας τους φόρους και περικόπτοντας συντάξεις.

Δεύτερον, η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο, για την οποία πολύς λόγος γίνεται τελευταία, είναι στην ουσία μια οφθαλμαπάτη. Πράγματι, η χώρα μας πρέπει μετά τον Αύγουστο του 2018, να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές, χωρίς την ανάγκη μιας προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής. Όμως, αυτό το οποίο αποφεύγει η Κυβέρνηση να μας πει, όταν μιλάει για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, είναι ότι έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα μετά το 2018. Αυτό το οποίο αποκαλούμε τέταρτο Μνημόνιο.

Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα. Έχουν υπογράψει, από τώρα, μέτρα για το 2019, το 2020, το 2021, το 2022. Έχουν συνομολογήσει μειώσεις μισθών, συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, αλλά και μια σειρά περικοπών σε κοινωνικά επιδόματα που θα εφαρμοστούν, ήδη, από το 2018. Έχουν δεσμεύσει, ήδη, τη χώρα σε υπερβολικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060».

«Όλοι οι κρίσιμοι στόχοι πέφτουν έξω. Η ανάπτυξη, δυστυχώς, αποδεικνύεται ασθενική. Η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα είναι ανησυχητική. Το έχουμε επισημάνει, εδώ και πολύ καιρό. Και αυτό γιατί πολλοί συμπολίτες μας απλά δεν αντέχουν άλλο. Αντί να προσελκύουμε επενδύσεις, έχουμε εταιρίες, που η μια μετά την άλλη, ανακοινώνουν την αναστολή της δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα. Έχουμε μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, που αποχωρούν από τη χώρα. Και αποχωρούν αγανακτισμένα, εντείνοντας την εικόνα ότι με την σημερινή Κυβέρνηση η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν είναι φιλική στις επενδύσεις. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς ιδιώτες αυξάνονται μήνα με τον μήνα. Τα μόνα έσοδα, τα οποία πάνε καλά είναι τα έσοδα από κατασχέσεις και από πλειστηριασμούς» επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί απλοί Έλληνες πολίτες που δεν είναι διαδηλωτές, δεν τρολάρουν στα social media. Είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Είναι μετρημένοι στη ζωή τους. Και αυτοί οι συμπολίτες μας νιώθουν, σήμερα, να συμπιέζονται ολοένα και περισσότερο. Βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Τη ζωή τους να γίνεται ασφυκτική. Και ακόμα χειρότερα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πανηγυρίζει με μια εξοργιστική θρασύτητα. Εμείς αυτούς τους πολίτες εκφράζουμε. Σε αυτούς θέλουμε θα δώσουμε προοπτική» ανέφερε μεταξύ άλλων και επεσήμανε:

«Τι χρειάζεται η Ελλάδα; Χρειάζεται σχέδιο για την επόμενη μέρα. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις ουσίας με κοινωνικό πρόσημο. Χρειάζεται μια ομάδα αποφασισμένη και αποτελεσματική να προχωρήσει μπροστά. Μόνο έτσι θα ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της. Μόνο έτσι θα ξανακαθίσει στο ευρωπαϊκό τραπέζι ως ισότιμος εταίρος, σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ανοίγει για την Ευρώπη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αναλάβαμε μια σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Δεν θα τις επαναλάβω. Αναφέρω ενδεικτικά για την ρευστότητα της οικονομίας, για το πως η φορολογία μπορεί να έχει αναπτυξιακό πρόσημο και να διευκολύνει στην προσελκύσει επενδύσεων. Μιλήσαμε για ένα λιτό, αποτελεσματικό, ευέλικτο Κράτος. Χωρίς απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με αξιολόγηση παντού, για τα πρόσωπα, για τα στελέχη, για τις υπηρεσίες, για τις δομές. Μιλήσαμε για το πως θα ενισχύσουμε την αγορά ακινήτων. Για το πως θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Μιλήσαμε – και το θεωρώ πολύ σημαντικό και πρέπει να το επαναλαμβάνουμε – για την επιβράβευση της συνέπειας για εκείνους τους επιχειρηματίες, για εκείνες τις επιχειρήσεις, που σέβονται τους εργαζόμενους. Και βέβαια μιλήσαμε πολύ για την Παιδεία. Δεσμευτήκαμε για καλύτερα δημόσια σχολεία, καλύτερα Πανεπιστήμια, με περισσότερη αυτονομία, περισσότερη ελευθερία και εμπιστοσύνη στις μεγάλες δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας προσωπικού. Μακριά από φαινόμενα βίας. Μακριά από οργανωμένες μειοψηφίες, όπως αυτές που, δυστυχώς, είδαμε πάλι, πριν από δύο μέρες, να διακόπτουν μια εκδήλωση του καθηγητή Συρίγου στα Γιάννενα. Φαινόμενα, τα οποία είναι απολύτως καταδικαστέα και τα οποία εμείς δεν πρόκειται να τα ανεχτούμε».

Παρουσιάσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα δώσουμε πραγματική στήριξη στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Και, εδώ, θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ένα μεγάλο αγώνα να παριστάνει τον εαυτό του ως τον δήθεν προστάτη των αδυνάμων. Και, βέβαια, επιχειρεί διαρκώς να διαιρέσει την κοινωνία. Να προσδώσει ταξικά πρόσημα σε πολιτικές. Αλλά, είναι σαφές ότι υποκρίνεται. Και είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι κοροϊδεύει».

"Για τη Νέα Δημοκρατία – παρά την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι να διαστρεβλώσουν, αυτά τα οποία είπα – η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη της ελευθερίας. Και το μέρισμα της ανάπτυξης, πρέπει να μοιράζεται με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο. Τις ανισότητες δεν τις πολεμάς στα λόγια. Τις πολεμάς με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κυρίως με το να δημιουργείς δουλειές, να προσελκύσεις επενδύσεις, να μειώσεις τους φόρους, να φτιάξεις καλύτερα σχολεία. Φτιάχνοντας ένα δημόσιο τομέα που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, κυρίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Εξασφαλίζοντας ασφαλείς γειτονιές, ειδικά στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εμείς αυτά θέλουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ακριβώς αντίθετα" κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή