Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Ταξίδι» στον χρόνο από το νέο θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» της ΔΕΘ-Helexpo (ΦΩΤΟ)

D6

Ανοίγει τις πύλες του στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει για τρεις μήνες

Στη μηχανή του χρόνου μπαίνουν από τις 13 Οκτωβρίου οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες που θα διαβούν τις πύλες του νέου θεματικού πάρκου της ΔΕΘ-Helexpo, «Δεινόσαυροι», το οποίο θα μεταφέρει το κοινό εκατομμύρια χρόνια πριν.

Από την Παρασκευή,13 Οκτωβρίου και για τρεις ολόκληρους μήνες, έως τις 14 Ιανουαρίου, σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έρχεται το νέο, εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, «Δεινόσαυροι», με 30 εκθέματα, εκ των οποίων τα 20 είναι γιγάντιοι δεινόσαυροι. Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης θα γυρίσουν ταυτόχρονα πάνω από 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, πριν από την προ - προ - προϊστορική εποχή, για να μας παρουσιάσουν -όπως ποτέ έως σήμερα- τους Kυρίαρχους στον πλανήτη Γη: τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και τη μεγάλη παρέα τους, που δεν έχει δει ανθρώπινο μάτι από κοντά.

D5

Οι επισκέπτες θα βιώσουν το ταξίδι τους στον χωροχρόνο, καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου θα τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, οπότε και ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά ζώα. Το πρωτόγνωρο αυτό «ταξίδι» δεν είναι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, αποτελεί ένα ξεχωριστό υπόδειγμα θεματικού πάρκου στο είδος του, καθώς περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν, κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων, ενήλικων και ξένων επισκεπτών.

Ειδικά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους δεινόσαυρους και το περιβάλλον τους και να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάσει με γνώση για την εποχή των δεινοσαύρων, τις κλιματικές αλλαγές και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα. Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου μία ώρα και μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εξερευνητή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης. Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece.

D3

«Τα θεματικά πάρκα είναι μια στρατηγική στην οποία επιμένουμε και έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι και το καινούριο μας θεματικό πάρκο με τους δεινόσαυρους θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο» σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης του θεματικού πάρκου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως δεν υπάρχει άλλο τέτοιας έκτασης πάρκο στην Ελλάδα, ενώ όλα τα εκθέματα είναι καινούρια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεματικού πάρκου, πέραν του ψυχαγωγικού και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν ήδη κλεισμένα ραντεβού από σχολεία για επισκέψεις 15.000 μαθητών.

«Το μότο μας είναι πως οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν, αλλά κρύφτηκαν στο περίπτερο 5» ανέφερε το στέλεχος των Dream Workers, Βίκυ Βουρνιά, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν πρέπει να ξαφνιαστούμε, αν δούμε έναν δεινόσαυρο να τρέχει στην Τσιμισκή. Η ίδια εξήγησε πως το πάρκο στοχεύει στο να καλλιεργήσει και περιβαλλοντικές ανησυχίες στα μικρά παιδιά, τα οποία θα έχουν και την ευκαιρία να γίνουν για λίγο μικροί παλαιοντολόγοι.

«Ένα τέτοιου βεληνεκούς πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χώρα που έδωσε το όνομα στους δεινόσαυρους, τις δεινές σαύρες» ανέφερε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης της Eksagon Greece, που τόνισε ότι οι «Δεινόσαυροι» θα είναι μια ευχάριστη εξόρμηση για τις οικογένειες της Βόρειας Ελλάδας, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Το «δεινόδεντρο» θα είναι ο κεντρικός ήρωας του πάρκου και θα δίνει το οικολογικό στίγμα του, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, όπως σημείωσε το στέλεχος των Dream Workers, Γρηγόρης Αβανίδης.

Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως τα καλύτερα είναι μπροστά, ενώ αποκάλυψε πως στον σχεδιασμό των επόμενων θεματικών πάρκων δεν αποκλείονται και διεθνείς συμπαραγωγές.

Πέντε θεματικά πάρκα, τέσσερις πόλεις, δύο χώρες

Αυτό τον καιρό τα θεματικά πάρκα που «τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo είναι πέντε, σε τέσσερις πόλεις και δύο χώρες. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Ρώμη θα υποδεχθούν στο επόμενο διάστημα νέα, αλλά και ήδη επιτυχημένα θεματικά πάρκα του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο της φαντασίας, της αναψυχής και της γιορτής.

Το θεματικό πάρκο, «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στο Helexpo Maroussi, στην Αθήνα. Με την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά το θεματικό αυτό πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 3 Νοεμβρίου. Ήδη μάλιστα έχουν κλειστεί ραντεβού για επισκέψεις 30.000 μαθητών.

Την ίδια ώρα, το γνωστό σε όλους μας «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», μετά τα ρεκόρ επισκεψιμότητας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα βρεθεί από τις 18 Νοεμβρίου στη γειτονική Ιταλία και στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης, Fiera Roma, με το όνομα «Fabbrica e Museo del Cioccolato». Γίνεται έτσι το πρώτο θεματικό πάρκο που εξάγει η ΔΕΘ-Helexpo. Γεύση σοκολάτας όμως θα πάρει φέτος και ο Βόλος, αφού το Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας θα υποδέχεται τον κόσμο από τις 30 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της πόλης.

Και βέβαια από τον προγραμματισμό των θεματικών πάρκων δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός σε όλους «Αστερόκοσμος», που έρχεται αυτόν τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει μια άλλη νότα στις γιορτές και να βάλει τους επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με πολλές νέες εκπλήξεις.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι οι ακόλουθες: Γενική είσοδος: 7€/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη):5€/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά):22€, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18€, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, παιδιά μέχρι 3 ετών: δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Το ωράριο λειτουργίας θα τροποποιηθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 22:56
επιστροφή στην κορυφή