Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τον Δήμο Πολυγύρου στον Δήμο Αριστοτέλη ο Αστέριος Ζωγράφος; (ΒΙΝΤΕΟ)

ZWGR

Δηλώσεις στην εκπομπή «Πέριξ» της TV100

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον Δήμο Αριστοτέλη στις δημοτικές εκλογές του 2019 άφησε ο Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος. Ο κ. Ζωγράφος για πρώτη φορά άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του στο πεδίο ενασχόλησής του με τα κοινά, στην εκπομπή «Πέριξ» της TV100. «Εγώ εξακολουθώ να είμαι Δήμαρχος Πολυγύρου. Υπάρχει μια απαίτηση των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής για την υστεροφημία μου να γυρίσω πίσω και να γίνω Δήμαρχος Αριστοτέλη. Είναι όμως κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Εξάλλου, υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας διετίας ενώ η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν έχει καθορίσει ακόμη το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της Αυτοδιοίκησης», ξεκαθάρισε.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή διετέλεσε στο παρελθόν Δήμαρχος Αρναίας.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου της πρωτεύουσας προς το υπουργείο Πολιτισμού για πρόσθετη επιχορήγηση προκειμένου να λειτουργήσει το ολοκληρωμένο νέο αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου. Όπως είπε «πρόκειται για το μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο στην τουριστική Χαλκιδική κι ενώ έχουν περατωθεί οι εργασίες υπολείπονται μόνο τα κονδύλια για τον εξοπλισμό του μουσείου».

Ο κ. Ζωγράφος μίλησε και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Πολυγύρου ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πολιτεία όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της αλλά θέτει εμπόδια ακόμη κι όταν οι δήμοι αναλαμβάνουν τις δικές της υποχρεώσεις. «Μας απαγορεύουν να μαζέψουμε φύκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πολυγύρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020