Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Όλα τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται»

halkidiki nosokomio

Κατηγορηματική η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝΧ

Ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών, τάχθηκε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής Ναταλία Κεσίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ράδιο Star 95,5 «Όλα στον αέρα». Τόνισε μάλιστα ότι δεν τίθεται οικονομικό θέμα καθώς όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, ανεξάρτητα εάν οι γονείς τους είναι ασφαλισμένοι ή όχι.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αποφασίστηκε η παραπομπή στα πειθαρχικά συμβούλια του οργάνου, των γιατρών, οι οποίοι χορηγούσαν ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού παιδιών σε γονείς, που δεν ήθελαν να προχωρήσουν αυτή τη διαδικασία. «Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι πρόκειται για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, εγώ θα έλεγα ότι η τακτική αυτή είναι εγκληματική. Μάλιστα από εδώ και στο εξής οι βεβαιώσεις αυτές θα πρέπει να φέρουν και την έγκριση, την κύρωση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, για μεγαλύτερη ασφάλεια και εγκυρότητα» επεσήμανε η κ. Κεσίδου.

Αβάσιμοι οι φόβοι των γονέων

Αβάσιμους, χαρακτήρισε, τους φόβους των γονέων αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβολίου κατά της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας, συμπληρώνοντας πως εάν ληφθεί υπ’ όψη το ιατρικό ιστορικό του παιδιού, δε θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα. «Εάν μερικά παιδιά αντιμετωπίζουν κάποια άλλη ασθένεια, ακολουθείται ειδική αγωγή για την αποφυγή του όποιου προβλήματος» είπε η γιατρός.

Η πρώτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 12 μηνών ενώ η δεύτερη ακολουθεί μετά την πάροδο τριών μηνών. Η κ. Κεσίδου ξεκαθάρισε ότι δεν απαιτείται απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση για την εκτέλεση του εμβολίου αυτού, ακόμα και οι ανασφάλιστοι γονείς έχουν πρόσβαση για την εκτέλεση του. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, οι γονείς θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού στο νοσοκομείο. «Είναι κρίμα να αφήνουμε τα παιδιά αθωράκιστα καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από την έλλειψη του εμβολίου» τόνισε χαρακτηριστικά η παιδίατρος.

Σύμφωνα με την ίδια καλό θα είναι και οι μεγαλύτεροι, όσοι γεννήθηκαν μετά το 1970 να εξετάσουν εάν προέβησαν στον εμβολιασμό η όχι και να προβούν γιατί κινδυνεύουν και αυτοί. Την περίοδο της έναρξης των σχολείων συνήθως παρατηρείται αύξηση της ροής των παιδιών για εμβολιασμό.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 15:56
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2