Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

«Δεν είχαμε ποτέ σοβαρή τουριστική πολιτική»

PSAKOUDIA PARALIA

Αύξηση στην ταμειακή απόδοση

Με θετικό πρόσημο φαίνεται πως ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η φετινή θερινή περίοδος για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Τουλάχιστον ως προς την ταμειακή απόδοση, αφού καταγράφεται αύξηση της τάξης του 6-8%, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ρούλα Μυκωνιάτη. Ωστόσο η εξοντωτική φορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων δεν αφήνει πολλά περιθώρια ικανοποίησης για τους επιχειρηματίες του κλάδου. «Δώσαμε τα καταλύματα μας σε καλές τιμές συγκριτικά με άλλους προορισμούς της χώρας αλλά οι φορολογικοί συντελεστές δε μας επιτρέπουν ούτε να είμαστε ικανοποιημένοι, ούτε να μπορούμε να σχεδιάσουμε τοποθέτηση των χρημάτων αυτών στις μονάδες μας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Star 95,5 «Όλα στον αέρα». Σύμφωνα με την ίδια, το σύνολο των εισφορών και φόρων, που καλούνται να πληρώσουν, υπερβαίνει το 80%.

Συγκυριακή η αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας

Κάνοντας σύγκριση των δικών μας φορολογικών συντελεστών σε σχέση με τους αντίστοιχους των «ανταγωνιστριών» χωρών, τόνισε ότι είμαστε υψηλότεροι όλων. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος έχουν πολύ χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ σε σχέση με το 24% της χώρας μας. «Η Τουρκία, παρά τα όσα συνέβησαν κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τη ρώσικη αγορά. Ναι, πήγαμε καλά! Αλλά ήταν συγκυριακό. Έχουν εσωτερικά προβλήματα οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, επωφελούμαστε εμείς. Γίνονται βομβιστικές επιθέσεις σε άλλες χώρες, κερδίζουμε εμείς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι απολύτως τυχαίο και συγκυριακό. Πρέπει να στηρίξουμε την τουριστική μας πολιτική, να αποκτήσουμε όλοι μας τουριστική συνείδηση. Δεν είχαμε ποτέ σοβαρή τουριστική πολιτική ως χώρα» είπε η κ. Μυκωνιάτη.

Καταστροφικό το τέλος διανυκτέρευσης

Η γραμματέας της Ένωσης αναφέρθηκε στην αδιαφορία της πολιτείας όσον αφορά τη στήριξη του κλάδου. Οι προτάσεις από τα όργανα των ξενοδόχων κατατέθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο και μόλις πριν από 20 ήμερες έλαβαν την απάντηση ότι θα πρέπει «να περάσουμε» τη δεύτερη αξιολόγηση ως χώρα και μετά θα επανεξεταστεί το θέμα. «Οι επικεφαλείς των συνδέσμων και των ενώσεων μας έχουν εγκαταλείψει τις δικές τους επιχειρήσεις και ασχολούνται με τα συλλογικά θέματα του κλάδου. Βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους φορείς της πολιτείας. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά υπάρχει η περίπτωση να μας επιβληθεί τώρα και το τέλος διανυκτέρευσης. Αποτελεί ακόμη ένα φόρο. Θα είναι καταστροφικός και για εμάς ως επιχειρηματίες αλλά και για την ίδια τη χώρα. Πρέπει να πείσουμε την κυβέρνηση ότι δε μπορεί να επιβληθεί και να εφαρμοστεί» κατέληξε η κ. Μυκωνιάτη, συμπληρώνοντας ότι το κράτος μόνο αρωγός δεν είναι στους ίδιους.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr