Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έκτακτη γενική συνέλευση των δασκάλων

DIMOTIKO SXOLIO MOUDANIWN

Σοβαρά τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Αριστοτέλης», πραγματοποιείται την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέων Μουδανιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γρηγόρη Σακκά, η νέα σχολική χρονιά, που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου βρήκε την εκπαιδευτική κοινότητα με πολλά προβλήματα. «Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, μας έχουν φέρει σε δεινή θέση» επισημαίνεται μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των δασκάλων.

Ο κ. Σακκάς επεσήμανε ακόμα ότι διορισμοί δε γίνονται και η αναπλήρωση αποτελεί τον αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση, με ολοένα χειρότερες συνθήκες εργασίας. «Θυμάται όλος ο κόσμος τους συναδέλφους που διανυκτέρευαν στις παραλίες γιατί δεν έβρισκαν σπίτι να ενοικιάσουν ή γιατί ο μισθός τους δεν έφτανε για να καλύψουν το ενοίκιο τους» είπε ο κ. Σακκάς.

Ελλείψεις σε όλους τους τομείς

Οι ελλείψεις όμως δε σταματούν εκεί. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στις μεταθέσεις, που είναι ελάχιστες, στις αποσπάσεις, οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες. «Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις, αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις υπουργικές αποφάσεις Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών)» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής Αριστοτέλης.

Ο κ. Σακκάς καλεί τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση καθώς η παρουσία τους κρίνεται απαράιτητη.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2