xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"

171015 MakedonikosAgonas3

Εκδηλώσεις για τον Μακεδονικό Αγώνα

«Να καταλάβουν καλά όλοι, σε όλες τις άκρες της Γης, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και εκπροσώπων φορέων και αρχών. Στη συνέχεια, παρέστη στο τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημασία του Μακεδονικού Αγώνα είναι γνωστή σε όλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, και ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οφείλουμε όλοι όχι μόνο να τιμούμε τους προγόνους μας, αλλά και να κρατάμε ψηλά τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν και μας τις κληροδότησαν. Πάνω από όλα πρέπει να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι οι χώρες που συνορεύουν με την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύουν σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβονται την Ιστορία, διότι διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον γι’ αυτές ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ευρωατλαντική Συμμαχία. Και να καταλάβουν καλά επιτέλους όλοι, σε όλες τις άκρες της Γης, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

171015 MakedonikosAgonas4

Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε και στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του Ναυάρχου Βότση, με την κατάθεση στεφάνου στο Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βότσεια 2017». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμήν του αγνώστου ναύτη.

επιστροφή στην κορυφή