ΡΟΗ 24/7:

Τετ-α-τετ Τραμπ και Τσίπρα στον Λευκό Οίκο

DMWk2m8WsAEEDYh

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά, αλλά κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει

Ακριβώς στις 19:00 ώρα Ελλάδας έφτασε στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχτηκε προσωπικά ο Αμερικανός Πρόεδρος στο κατώφλι του Λευκού Οίκου. Μετα απο ένα σύντομο διάλογο οι δυο άντρες πέρασαν στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, όπου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση.

Κατά το σύντομο διάλογο που είχαν οι δυο άντρες μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περάσει πολλά, αλλά κάνει σπουδαίο έργο και θα επιστρέψει. "Συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως η αναβάθμιση του στόλου των αεροσκάφων F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντοναλντ Τραμπ στην αίθουσα όπου γίνεται η διευρυμένη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών, είπε χαρακτηριστικά προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι "είμαστε μαζί σας, έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα".

Στην αντιφώνησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία των δυο χωρών είναι σημαντική και ότι "θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύ σημαντική περιοχή. Έχουμε κοινά συμφέροντα και αξίες", είπε ο κ Τρίπρας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή