Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Έργα του... ενός ευρώ στη Στρατονίκη Χαλκιδικής»

stratoniki Splash

Η δημοτική παράταξη «Όραμα Πολιτών» εξαπολύει νέα πυρά

«Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη δεσμεύει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 ένα ευρώ, ναι ένα ευρώ, για δύο έργα που είναι απολύτως χρήσιμα για την τοπική κοινωνία της Στρατονίκης. Και ενώ η Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά πως με ένα ευρώ έργα δε γίνονται, συνεχίζει χωρίς καμία αναστολή να επιμένει, πως η διατήρηση στα χαρτιά ενός κωδικού με ένα ευρώ μπορεί κάποτε να οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου. Άραγε ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει, πέραν του εαυτού της».

Αυτά υποστηρίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου «Όραμα Πολιτών».

«Δύο από τα έργα με προϋπολογισμό ευρώ για τη Στρατονίκη, που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, που ψηφίστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή το Δεκέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί το παραμικρό, είναι το έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικής οδού Στρατονίκης και το έργο κατασκευής γηπέδου 5Χ5», αναφέρει.

«Μια επίσης σημαντική εκκρεμότητα για τη Στρατονίκη, η οποία ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί και ας πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια, είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης των κεντρικών πλατειών της», προσθέτει.

«Όσο δε για το ιστορικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που παραμένει κλειστό εδώ και δύο χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η κατάσταση συνεχίζει να είναι απελπιστική. Η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν έχει συμπεριλάβει την απαιτούμενη δαπάνη των εργασιών αποκατάστασης στο Τεχνικό της Πρόγραμμα για το 2017, αλλά δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα ούτε καν στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών επισκευής και αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου. Στην ίδια μοίρα απόλυτης εγκατάλειψης βρίσκεται και η παιδική χαρά της Στρατονίκης, για την οποία ο Δήμος δεν έχει φροντίσει ούτε για την συντήρησή της, αλλά ούτε βεβαίως για τη νομιμοποίηση της, έτσι ώστε τα παιδιά της Στρατονίκης να μπορούν να παίζουν σε έναν χώρο ασφαλή», επισημαίνει η μειοψηφία του Δήμου.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στρατονίκης Γιάννης Μαρκογιαννάκης: «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της υποβάθμισης του τόπου μας από ανθρώπους που δε θέλουν να βοηθήσουν και δεν ενδιαφέρονται για την ευημερία των συνδημοτών τους. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού. Όσο για το ένα ευρώ που δεσμεύουν για ορισμένα έργα, και εμείς γνωρίζουμε και η ίδια η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο γίνεται αποκλειστικά για το θεαθήναι. Είναι ένα προσποιητικό ενδιαφέρον, εμπαίζουν τους συνδημότες μας και το μόνο βέβαιο είναι ότι έργα δεν πρόκειται να δούμε ποτέ».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2