xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Έμποροι ναρκωτικών θα έριχναν 10 κιλά ηρωίνη στην αγορά

2017 10 19 narth

Συνελήφθησαν τα 3 ηγετικά στελέχη και ένα μέλος της συμμορίας

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση περισσότερων από 10 κιλών ηρωίνης και την εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις άντρες και μία γυναίκα), ηλικίας 22, 18, 25 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Σύσταση εγκληματικής συμμορίας και παράβαση του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις εκ των συλληφθέντων αποτελούσαν ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και ήταν επιφορτισμένα με τους ρόλους της προμήθειας, οργάνωσης, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (19 Οκτωβρίου) στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Β’ Τμήματος Τροχαίας Θερμοπυλών Λαμίας, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου επέβαιναν ο 22χρονος, η 18χρονη και ο 25χρονος, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που έπονταν με οδηγό τον 38χρονο.

2017 10 19 narth1

Ακολούθησε έρευνα με τη συνδρομή σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και του Τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, εντός του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 20 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 10 κιλών και 275 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 6 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και 2 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

επιστροφή στην κορυφή