Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Κουντουρά: "Ελκυστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο η Ελλάδα"

elena kountoura

Η υπουργός Τουρισμού στα εγκαίνια της έκθεσης ΜΙΤΕ 2017

Την προτεραιότητα της κυβέρνησης στον κλάδο του τουρισμού ανέδειξε για μια ακόμη φορά η αρμόδια υπουργός Ελενα Κουντουρά, από το βήμα των εγκαινίων της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΜΙΤΕ 2017 που διοργανώνεται στην Παιανία.

"Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την ευημερία. Προωθούμε και προβάλλουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες", δήλωσε η κ. Κουντουρά.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εφαρμόζεται μία πολύ δυναμική και συνεκτική εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική, σε στενή συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, με τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της πολιτικής ηγεσίας η κ. Κουντουρά στάθηκε στους πέντε στρατηγικούς άξονες:

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Ανοιγμα νέων αγορών και ενίσχυση των παραδοσιακών.

Ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών.

Έμφαση στο θεματικό τουρισμό και τέλος δημιουργία πλαισίου για προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Για το 2018 τα πρώτα μηνύματα, όπως είπε η Υπουργός, είναι πολύ θετικά.

Από τις συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μας με τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, οι προ-κρατήσεις έχουν ξεκινήσει με διψήφια αύξηση, οι πτήσεις ενισχύονται σε σχέση με το 2017, ενώ εγκαινιάζονται δεκάδες νέες συνδέσεις με περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού προς τους ελληνικούς προορισμούς.

Η έκθεση

Κέντρο του ελληνικού τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά η Αθήνα, με την πραγματοποίηση της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition που σήμερα άνοιξε τις πύλες της και θα διαρκέσει ως τις 22 Οκτωβρίου στο σύγχρονο και αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία).

Στόχος των διοργανωτών, η έκθεση αυτή να είναι η πρώτη τουριστική έκθεση στον κόσμο και να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών για την νέα σεζόν. Η αναγκαιότητα μίας μεγάλης διεθνής έκθεσης τουρισμού στην χώρα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 22:34
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr