Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

pirov3

Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν από τις 8 μ.μ. της Δευτέρας. 

Από την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είχε ως στόχο τον σκοπό της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Χ. Τρικούπη, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στην περιοχή -στις οδούς Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής- βρέθηκαν τρεις κάλυκες μέχρι στιγμής, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από πυροβόλο όπλο - πιθανόν καλάσνικοφ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιθανώς επέβαινε σε μεγάλου κυβισμού μηχανή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος την ώρα της επίθεσης εκτελούσε χρέη φρουρού της διμοιρίας είπε στους ανωτέρους του ότι είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και προς το μέρος της διμοιρίας. Αμέσως φώναξε στους συναδέλφους του και έπεσε στο έδαφος. Η αντίδρασή του θεωρείται κομβική για το γεγονός πως δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, έσπευσαν στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, στα γραφεία του κόμματος, τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, βρίσκονταν περίπου 30 με 40 άτομα.
«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τις συνθήκες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας».

«Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λίγα λεπτά μετά την επίθεση στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλειφθεί το κτήριο.
«Έχω ενημερώσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, μου υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο που δεν έχουμε δει ακόμα» είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια.
«Περιμένω την ενημέρωση γιατί κανείς αρμόδιος δεν επικοινώνησε με εμάς, 35 λεπτά μετά την επίθεση, φαίνεται να το αντιμετωπίζουν ως ρουτίνα το περιστατικό» είπε.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.
Σε δήλωσή του, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω».

«Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη Δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Για επίθεση κατά της Δημοκρατίας έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία.
«Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.
«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, καταδίκασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν», πρόσθεσε ο Περισσός.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «επικίνδυνα ανίκανο» τον κ. Τόσκα.

«Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
«Κάτι θυμίζει παρακράτος», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ύποπτη τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Οι επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, των αστυνομικών που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη, των πολιτών και των κατοίκων της περιοχής, των εργαζομένων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ήταν αναμενόμενο πως θα κλιμακωθούν, αφού ουδείς ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Το ΚΙΔΗΣΟ υπογραμμίζει πως «η καταδίκη της βίας, της τρομοκρατίας, της σημερινής εγκληματικής ενέργειας, δεν αρκεί».
«Ως πότε ο κ. Τόσκας και η κυβέρνηση θα συνεχίζουν σε ρόλο “Πιλάτου” σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και τη διαρκή απειλή εναντίον ενός πολιτικού κόμματος και όποιου πολίτη έχει την ατυχία να βρίσκεται στην περιοχή δράσης των κακοποιών στοιχείων που λυμαίνονται την περιοχή; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξει αντίδραση; Για να κάνουν τη δουλειά τους;», διερωτάται το Κίνημα και καταλήγει: «Η με κάθε τρόπο απαξίωση της πολιτικής, η βία, ο φόβος και η σύγχυση, δεν είναι αποδεκτά από κανέναν δημοκράτη πολίτη».

H Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε απερίφραστα με ανακοίνωσή της την επίθεση με στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
«Αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες. Η δημιουργία όμως ενός "οικοσυστήματος ζούγκλας" δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
Τόνισε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου. Η εμφατική αδυναμία να αντιμετωπιστεί το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία!».
«Η επίθεση έγινε μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς. Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», κατέληξε η ΔΗΜΑΡ.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το φαινόμενο των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στην περιοχή, δεν είναι κάτι καινούριο.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια η οποία έγινε σε μια χρονική στιγμή όπου η προοδευτική παράταξη γίνεται ενιαία, δυναμώνει, απευθύνεται σε όλο και περισσότερους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο οι τρομοκράτες θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις και οι μολότοφ θα μετατρέπονται σε καλάσνικοφ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 22:51
επιστροφή στην κορυφή