ΡΟΗ 24/7:

Κυρ. Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη

mhtsotakhs

Ομιλία στο 5ο Προσυνέδριο της ΝΔ

Αιχμές για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας στο 5ο Προσυνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στη Λάρισα. «Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ανακύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε το σχέδιο του για την έξοδο της χώρας από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, καταθέτοντας συγκεκριμένες «κοστολογημένες δράσεις» σε όλους τους τομείς.

«Γιατί, ναι, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η δύναμη που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από αυτό το αδιέξοδο που δυστυχώς έχουμε περιέλθει» τόνισε και πρόσθεσε «Θα το κάνουμε όχι μόνο στα λόγια. Θα το κάνουμε με πρόγραμμα, με σχέδιο, με κοστολογημένες δράσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής δράσης που μας αφορούν. Το έχουμε κάνει στα 4 Προσυνέδρια μέχρι σήμερα και αυτό κάναμε και σήμερα. Αυτό θα κάνουμε και στα υπόλοιπα Προσυνέδρια και αυτό θα κάνουμε και στο Τακτικό μας Συνέδριο, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, που θα σηματοδοτήσει την επισημοποίηση του Προγράμματός μας και τολμώ να πω την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Γιατί θα είμαστε έτοιμοι όποτε γίνουν εκλογές να οδηγήσουμε την μεγάλη μας Παράταξη πάλι σε μια μεγάλη εκλογική νίκη».

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη»

Με τον αριθμό των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες να έχει ήδη ανέβει στους 19 ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε φυσικά την ομιλία του αναφερόμενος στο ζήτημα. Εκφράζοντας για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και αμέριστη στήριξή σε όλους τους συμπολίτες στη Δυτική Αττική, στη Μάνδρα, στη Νέα Πέραμο, επανέλαβε όπως και στην πρώτη δήλωσή του μετά τα θλιβερά γεγονότα ότι «εμείς δεν είμαστε στην κατηγορία αυτών που με αφορμή μια μεγάλη εθνική τραγωδία θα σηκωθούμε όρθιοι να κουνήσουμε το δάχτυλο, δε θα καταγγείλουμε αβασάνιστα τους κυβερνητικούς για τις ευθύνες που έχουν».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ανεβάζοντας του τόνους, όσο περνάει ο καιρός «αρχίζουν και ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα. Ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατόν και να αποδοθούν ευθύνες επιχειρησιακές και πολιτικές εκεί που πρέπει».

«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα: Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος που έθετε η ευρωπαϊκή οδηγία τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών; Δυόμισι χρόνια είχε η σημερινή Κυβέρνηση να τα ολοκληρώσει, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα σχέδια αυτά στην πλήρη τους ανάπτυξη θα μπορούσαν εύκολα να μας υποδείξουν τις περιοχές εκείνες στις οποίες απειλούνται περισσότερο από τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.»

» Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν δρομολόγησε μια σειρά από σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα - γνωστά εδώ και καιρό - όταν υπήρχαν οι πόροι εγγεγραμμένοι και ήταν ολοκληρωμένες οι μελέτες;»

» Τρίτο ερώτημα: Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης των εδαφών στο όρος Πατέρα, το οποίο είναι πάνω από τη Μάνδρα. Καμένο βουνό πολλές φορές. Γνωρίζουμε πολύ καλά - όσοι ασχολούμαστε με τα περιβαλλοντικά ζητήματα - ότι το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις είναι να συγκρατήσεις τα εδάφη, όχι απλά για να βοηθήσεις τα βουνά να αναδασωθούν, αλλά για να αποφύγεις ακριβώς τέτοιου είδους πλημμυρικά φαινόμενα.»

» Τι έκανε ακριβώς η Πολιτική Προστασία; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 19 θύματα για μια κακοκαιρία η οποία είχε προβλεφθεί και ως προς τα τοπικά της χαρακτηριστικά και ως προς την έντασή της; Και άλλες φορές έβρεξε δυνατά στην περιοχή, αλλά αυτή τη φορά δυστυχώς θρηνήσαμε 19 θύματα. Τι ακριβώς πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι γι’ αυτό ακριβώς που πραγματικά συνέβη;»
In.gr

επιστροφή στην κορυφή