ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τσίπρα - Ντούντα για εντατικοποίηση της εμπορικής συνεργασίας (βίντεο)

DPE5eAGWkAIiN9

Σε δύο χρόνια ο εορτασμός 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Πολωνίας

Ζητήματα συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Πολωνό Πρόεδρο επισημαίνοντας τις μακρόχρονες σχέσεις που έχουν οι δύο λαοί, που μάλιστα «σε δύο χρόνια θα γιορτάζουμε τα 100 έτη επίσημων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας, πράγμα που σκοπεύουμε να αναδείξουμε μέσα από μια υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία Εξωτερικών για την αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών».
«Αν και βρισκόμαστε σε δύο διαφορετικά σημεία του ευρωπαϊκού χάρτη, εν τούτοις ως χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και χώρες που βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρισκόμαστε σε ένα διαρκή διάλογο, η αναβάθμιση του οποίου θα ήταν, κατά την άποψή μου, ιδιαίτερα επωφελής για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε τομείς ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν, τόσο με την οικονομία, το εμπόριο, την ενέργεια και τις επικοινωνίες και τις μεταφορές» τόνισε ακόμη ο Αλέξης τσίπρας.
Ο κ. Ντούντα από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ αγαπητή χώρα στους Πολωνούς, επισημαίνοντας ότι ένα εκατομύριο Πολωνοί επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε τους τομείς που χρειάζονται περαιτέρω συνεργασία από τις δύο χώρες: «Αναμφίβολα, όμως, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπου μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα μια μεγαλύτερη δυναμική στις σχέσεις μας. Με ενδιαφέρει ιδίως η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας και η ανάπτυξη εντατικότερων εμπορικών σχέσεων».
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη δικτύων ενέργειας και μεταφορών, αλλά και ο νέος ενεργειακός χάρτης της περιοχής.

επιστροφή στην κορυφή