Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Μηνύματα στήριξης της "Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες"

d15111738280 23754715 153322925417519 7420204727586728579 n

Η εκλογική διαδικασία στο ΒΕΘ στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του συνδυασμού

Θετικά είναι τα μηνύματα στήριξης της "Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες" ενόψει των επικείμενων εκλογών για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των υποψηφίων του συνδυασμού που, με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο του ΒΕΘ, Ιωάννη (Στάθη) Φωτιάδη, διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Η αισιοδοξία προκύπτει μέσα από τις καθημερινές συναντήσεις των υποψηφίων και του επικεφαλής του συνδυασμού με βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην «Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες» ασπαζόμενοι τις θέσεις της, όπως αυτές περιγράφονται στην προγραμματική της διακήρυξη.

Επίσης, στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ενημέρωσης των μελών του ΒΕΘ σχετικά με την εκλογική διαδικασία, καθώς και στη λήξη της προθεσμίας υποβολής των εξουσιοδοτήσεων προκειμένου να ψηφίσουν τα μέλη των εταιριών. Να σημειωθεί ότι οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων που θα ψηφίσουν είναι απαραίτητες για όλες τις ανώνυμες εταιρίες, καθώς και για όσες εταιρίες (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ) έχουν πάνω από δύο μέλη.

Πώς ψηφίζουν τα μέλη του ΒΕΘ

Στο πλαίσιο αυτό, η «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» ενημερώνει τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) ότι το Σάββατο 2 , την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των 41 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ, εκ των οποίων 27 μέλη θα εκλεγούν από το Τμήμα Βιοτεχνών και 14 από το Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών.
Οι κάλπες θα στηθούν στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και η ψηφοφορία θα διεξάγεται τις 7:30 πμ έως 5:30 μμ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς ενήμεροι και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο.

Ειδικότερα:

Νομικά Πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.

Φυσικά Πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.

Η εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων και για το έτος 2016 θα πρέπει να είχε γίνει το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 3.30 μμ.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται προσωπικά με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για όλα τα άλλα αδικήματα, όπως αυτά περιγράφονται στην παρ.3 του άρθρου 3γ του Ν.3419/2005.

Κάθε μέλος φυσικό πρόσωπο έχει μία ψήφο.

Τα νομικά πρόσωπα (Ομόρρυθμες Εταιρίες, Ετερόρρυθμες Εταιρίες, Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης, Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρίες, Ανώνυμες Εταιρίες, Συνεταιρισμοί καθώς και τα Υποκαταστήματα) εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:

- Κάθε προσωπική εταιρία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) μέχρι δύο ψήφους των ομορρύθμων εταίρων της ή του ομόρρυθμού και ενός ετερόρρυθμου εταίρου, που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

- Κάθε Ε.Π.Ε., μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρία.

- Κάθε Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. με μία ψήφο του διαχειριστή της.

- Κάθε Ι.ΚΕ. μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

- Κάθε Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. μία ψήφο αυτή του διαχειριστή της.

- Κάθε Α.Ε., τρείς ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη της, που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

- Κάθε υποκατάστημα, μία ψήφο του διευθυντή ή του αναπληρωτού αυτού.

- Κάθε αλλοδαπή Α.Ε. και Ε.Π.Ε., μία ψήφο του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας,

- Κάθε συνεταιρισμός, δύο ψήφους του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα κατά τα ανωτέρω και πρέπει να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους.

Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων, καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβάλλονται στην Εκλογική Επιτροπή επτά τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή, μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις καταστάσεις των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310 511 756.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 21:18
επιστροφή στην κορυφή