ΡΟΗ 24/7:

Επίθεση σε τέμενος στο Σινά με τουλάχιστον 200 νεκρούς

sina epi

Δήλωση συμπαράστασης από τον Αλ. Τσίπρα

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση ενόπλων στο τέμενος Αλ Ράουνταχ, δυτικά της πόλης Αρίς, στη βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας.
Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν θύματα της επίθεσης από το σημείο προς κοντινά νοσοκομεία μετά την επίθεση.
Ο Πρόεδρος Φάταχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται μια εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεών τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την πολύνεκρη επίθεση στο τέμενος.

Αλληλεγγύη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Συγκλονισμένος από την τραγωδία δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter: «Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», έγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

επιστροφή στην κορυφή