xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ

Ποτέ άλλοτε οι λέξεις δεν παρέπεμπαν με τόση αμεσότητα (σχεδόν αυτομάτως) στις αντίθετες σημασίες τους, όσο σήμερα, με το συνεχόμενο εννοιολογικό bullying που υφίστανται από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το φαινόμενο ξεκίνησε από το «Όχι» του δημοψηφίσματος, που έγινε «Ναι», και συνεχίστηκε με τα ρήματα «καταργώ (ΕΝΦΙΑ) = παγιώνω», «ενισχύω (τους συνταξιούχους) = αφαιμάσσω», «στηρίζω (τους αδύναμους) = συντρίβω», «διανέμω (μέρισμα) = φορολογώ» κ.ά.

Φαίνεται ότι η τακτική αυτή δεν αλλοτρίωσε την αντιληπτική ικανότητα των Ελλήνων μόνο, αλλά, λειτουργώντας μεταδοτικά ως ιός, επηρέασε και τον τρόπο σκέψης κάποιων Ευρωπαίων πολιτών, που βλέπουν στον τυχοδιωκτισμό του Αλέξη τον τρόπο να αντιταχθούν στην κανονικότητα των δικών τους χωρών (εκτός κι αν προορίζουν το αβαντάρισμά του μόνο για «ελληνική χρήση»).

Έτσι, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Παρισιού κι ο εκδότης ενός παριζιάνικου περιοδικού είδαν στο πρόσωπο του Τσίπρα τον συνεπή αγωνιστή κατά του κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου (κι όχι τον πολιτικό συνέταιρο των «τζακιών»), τον δεξιοτέχνη τριπλαδόρο των πολιτικών αντιξοοτήτων (κι όχι τον «κωλοτούμπα», αν και εδώ υπάρχει η εξαίρεση της «El Pais»), τον επίμονο αγωνιστή υπέρ της “αριστερής ηθικής” (κι όχι τον γαντζωμένο, ανάλγητα, στην καρέκλα της εξουσίας), και τον τίμησαν –άκουσον, άκουσον!– με το «βραβείο σθένους»! Εκτός κι αν –και σ’ αυτήν περίπτωση– ισχύει η σημασιολογική παραποίηση, και, αντί για «σθένος» εννοούσαν «ανικανότητα», οπότε ήταν συνεπείς στην… παρερμηνεία τους.

Πάντως, ο ελληνικός λαός εκλαμβάνει το εν λόγω βραβείο ως «βραβείο θράσους», αφού προκαλεί το κοινό αίσθημα και αβαντάρει έναν ξετσίπωτο πολιτικό να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες του. Αν, επιτέλους, οι Γάλλοι είχαν εμμονή με τη λέξη «σθένος», ας απένειμαν το βραβείο στους Έλληνες πολίτες, που, εξάντλησαν τις αντοχές τους (εδώ κι αν μιλάμε για σθένος!), υπομένοντας το πολιτικό παπατζηλίκι του Τσίπρα!

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 22:39
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ »
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2