Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καταργούν το μοναδικό τμήμα Εργοθεραπείας στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

TEI A8HNAS

Έντονες αντιδράσεις για τη συγχώνευση τμημάτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στην εξελισσόμενη διάρθρωση των τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το προεδρείο του Συλλόγου διαφωνεί με την εισήγηση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας σχετικά με την διάρθρωση των τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος εισηγείται την συγχώνευση των σχολών Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, με τον ΠΣΦ να υποστηρίζει ότι δίνονται ανακριβή στοιχεία για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, «το οποίο έχει 13 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) και όχι 11 μέλη, όπως αναφέρεται στην εισήγηση».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΦ έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στη Σύγκλητο, στην ειδική οκταμελή επιτροπή και στον υπουργό Παιδείας, με το οποίο αμφισβητεί την υποχρέωση γνωμοδότησης της Συγκλήτου. Στο υπόμνημα αναφέρονται, μεταξύ άλλων ότι «Η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου απαιτείται μόνον για την περίπτωση συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας ή κατάργησης ΑΕΙ, ενώ δεν επιβάλλεται ως διαδικαστικός τύπος για την περίπτωση ίδρυσης νέου ΑΕΙ. Κατά συνέπεια, προκειμένου περί της ίδρυσης νέου ΑΕΙ, ο νομοθέτης δεν καθιερώνει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κάποιας Συγκλήτου, ούτε προβλέπει την υποβολή σχετικής πρότασης από οποιαδήποτε Σύγκλητο ΑΕΙ».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9, του Νόμου 4485/2017, κάθε Τμήμα Σχολής ΑΕΙ αναπόφευκτα συνδέεται με συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, χωρίς να καθιερώνεται η δυνατότητα σύνδεσης του Τμήματος με περισσότερα, επιστημονικά πεδία. Ο συγκεκριμένος ρόλος της κάλυψης μιας ενότητας συγγενών επιστημονικών κλάδων ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στην Σχολή.

Με μία πρωτοφανή και με πολλά ερωτηματικά απόφαση το υπουργείο παιδείας, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, καταργεί το μοναδικό στη χώρα τμήμα εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών, την ώρα μάλιστα που οι πρώτοι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών διεκδικούν την αναγνώριση των σχετικών πτυχίων τους, όπως κατήγγειλε στα “Πέριξ”της ΤV100, η πρόεδρος των Εργοθεραπευτών Ελλάδας Κυριακή Κεραμιώτου. “Πρόκειται για το μοναδικό δημόσιο τμήμα εργοθεραπείας και μάλιστα με εξαιρετικά υψηλές βάσεις εισαγωγής” σημείωσε η κ. Κεραμιώτου και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αρχίζει η επανάσταση” στον κλάδο, προαναγγέλλοντας σειρά κινητοποιήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 08:49
επιστροφή στην κορυφή