Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται η συνεργασία της ΔΕΘ- Helexpo και του Δήμου Λαρισαίων

deth larisa

Νέα κοινά εκθεσιακά προϊόντα

Τον δρόμο για νέες κοινές εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ-Helexpo και του Δήμου Λαρισαίων άνοιξε η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία «Agrothessaly», την οποία διοργάνωσαν οι δύο πλευρές προ μερικών μηνών στη Λάρισα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη θεσσαλική πρωτεύουσα, η επόμενη κοινή εκθεσιακή πρωτοβουλία θα αφορά τον πρωτογενή τομέα και δη τον αγροδιατροφικό κλάδο και θα πραγματοποιηθεί το 2018 σε διαφορετικό χώρο από αυτόν της Agrothessaly, που είχε φιλοξενηθεί στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.
Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, επιταγή 50.000 ευρώ, ποσό που μεταφράζεται στο οικονομικό αποτέλεσμα της Agrothessaly για τον Δήμο και απορρέει από την αρχική προγραμματική συμφωνία των δύο πλευρών.
Η Agrothessaly ξεπέρασε τις προσδοκίες του Δήμου Λαρισαίων, καταφέρνοντας να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες έναντι των 8.000 που συγκέντρωνε με την προηγούμενή της μορφή, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως η αναβάθμιση της έκθεσης ήρθε ακριβώς μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Χαρακτήρισε δε την Agrothessaly έκθεση που έχει βάλει τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, με προοπτικές να πάει ακόμα καλύτερα, εφόσον υλοποιηθεί και η επένδυση ύψους 500.000 ευρώ για την μετατροπή της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης σε κλειστό εκθεσιακό κέντρο.

Περισσότερα από 2.500.000 ευρώ διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά της Λάρισας χάρη στην Agrothessaly, όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως το μικρό αυτό «αδερφάκι» της Agrotica πέρασε από τη εφηβεία και πηγαίνει πολύ γρήγορα προς την ωριμότητα. Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα μεγέθη της έκθεσης μιλούν από μόνα τους, καθώς τριπλασιάστηκαν οι εκθέτες σε σχέση με το παρελθόν, διπλασιάστηκε ο χώρος και τετραπλασιάστηκαν οι επισκέπτες. Σημείωσε όμως πως στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των ξένων επισκεπτών, αλλά και να γίνει η Agrothessaly πιστοποιημένο εκθεσιακό γεγονός από την UFI (Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων). Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo έκανε γνωστό πως η επόμενη Agrothessaly θα διοργανωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου του 2019, ενώ θα έχει παρουσία και στην επικείμενη Agrotica, τον Φεβρουάριο του 2018. «Συζητούμε πώς θα δημιουργήσουμε και άλλα εκθεσιακά προϊόντα προς όφελος της τοπικής παραγωγής και αγοράς» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνογνωσία που έδωσε η ΔΕΘ-Helexpo στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Λάρισας, το «Πάρκο των Ευχών».
Μια πολύ καλή εμπειρία χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο φορέων στην περίπτωση της Agrothessaly ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, σημειώνοντας πως αυτό αποτέλεσε και ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας της έκθεσης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, τόνισε πως η διοργάνωση της Agrothessaly ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για την πόλη, με τον Δήμο να βγαίνει μπροστά ώστε να δημιουργηθεί με τον τρόπο αυτό μόχλευση για τους επαγγελματίες και την αγορά.
Στη σημασία και των παράλληλων εκδηλώσεων της Agrothessaly εστίασε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνιατρικής Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος, ενώ ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πλευρά της ΔΕΘ-Helexpo, Βασίλης Σπύρου, τόνισε πως τα μεγέθη της Agrothessaly δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για τις επόμενες διοργανώσεις.
Τα συγχαρητήριά του για τη διοργάνωση έδωσε με τη σειρά του ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Δημήτρης Βαφίδης.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020