xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στα «κάγκελα» οι τρίτεκνοι Νέας Προποντίδας για τα επιδόματα

TRITEKNOI 1

Αντιδρούν και οι πολύτεκνοι Ν. Χαλκιδικής

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε η πανελλήνια ομοσπονδία τρίτεκνων οικογενειών(ΟΠΟΤΤΕ) στην Αθήνα, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση στα οικογενειακά επιδόματα, που πλήττει κατάφωρα αυτήν την κατηγορία οικογενειών. Παράλληλα το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ενώ το Σαββάτο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο σύλλογος τρίτεκνων οικογενειών Νέας Προποντίδας. Σύμφωνα με τη γραμματέα του, Πηνελόπη Καραγιάννη, ενισχύονται οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, ουσιαστικά σε βάρος των αντίστοιχων με τρία και άνω καθώς στη δική τους περίπτωση σημειώνεται ουσιαστικά μείωση του ποσού επιδότησης. «Πρόκειται για οριστική κατάργηση των επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επιδόματα, τα οποία είναι θεσμοθετημένα εδώ και χρόνια. Είναι ένα μέτρο δημογραφικής πολιτικής στήριξης των γεννήσεων. Καλά κάνουν και ενισχύουν τις οικογένειες με λιγότερα παιδιά αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοπούν τα δικά μας επιδόματα, τα οποία ούτως ή άλλως δίνονται με συνεχώς αυστηρότερα κριτήρια» είπε η κ. Καραγιάννη.

«Οι Έλληνες πολύτεκνοι και τρίτεκνοι δεν περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση»

Η κ. Καραγιάννη έκανε λόγο για βάναυση συμπεριφορά κατά της ελληνικής οικογένειας, καθώς υπήρχε η υπόσχεση της αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ότι θα αυξηθούν τα επιδόματα. Για επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης κατά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτεκνικών Ενώσεων(ΑΣΠΕ), έκανε λόγο η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Χαλκιδικής Ιφιγένεια Κυριάκου, καθώς δεν απαντά στα αιτήματα και τις προτάσεις, που τις κατατίθενται. «Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 4501/2017 αποδεικνύεται η σταθερή αντιδημογραφική πολιτική της κυβέρνησης κατά της πολύτεκνης οικογένειας αφού όσοι διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών δε δικαιούνται το μέρισμα, γιατί διαθέτουν είδος πολυτελείας! Μα, όλα τα επταθέσια, πολυμορφικά αυτοκίνητα είναι άνω των 2.000 και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε τέτοια, για να χωράει η οικογένεια μας… πώς μας τα καταχωρούν ως είδος πολυτελείας; Είδος ανάγκης είναι» δήλωσε η κ. Κυριάκου, συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες πολύτεκνοι και τρίτεκνοι δεν περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η πολιτική της κυβέρνησης καθαρά κατά της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας»

Συνεχίζοντας η πρόεδρος των πολυτέκνων Χαλκιδικής είπε ότι οι πολύτεκνοι μένουν «έξω» από κάθε είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις, που ίσχυαν στο παρελθόν. «Η μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, το ποσοστό 20% στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, η διανομή τροφίμων, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των παιδιών τους, που ίσχυαν κάποτε, έχουν πάψει πλέον για τις πολύτεκνες οικογένειες. Κάποια από τα μέτρα, που προτείνουμε δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και όμως αγνοούνται επιδεικτικά. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καθαρά κατά της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας. Η ΑΣΠΕ και όλοι οι πολυτεκνικοί σύλλογοι είναι εξαγριωμένοι με την πολιτική της κυβέρνησης και θα έχουμε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα» ανέφερε η κ. Κυριάκου. Σύμφωνα με την ίδια, η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος είναι η επίλυση όλων των ζητημάτων, που απασχολούν τη χώρα μας, όπως το ασφαλιστικό κ.α.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2