ΡΟΗ 24/7:

Έκθεση με έργα τέχνης από τη συλλογή του Αν. Σπηλιωτόπουλου

etaireia mak spoudwn kratiko

Περιλαμβάνονται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης από τη συλλογή του Ανδρέα Σπηλιωτόπουλου.
Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 150 έργα, ελαιογραφίες, υδατογραφίες και σχέδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι σηματοδότησαν την εξέλιξη της νεοελληνικής τέχνης τον 20ο αιώνα.
Η έκθεση θα παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών οδός Νικολάου Γερμανού 1, 6ος όροφος, από 15 Ιανουαρίου μέχρι 23 Φεβρουαρίου, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00-14.00 και Κυριακή 10.00- 14.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η συλλογή Σπηλιωτόπουλου

Η ενασχόληση του Ανδρέα Σπηλιωτόπουλου με την τέχνη για περισσότερα από 60 χρόνια τον έφερε σε επαφή και συνεργασία με τους πλέον σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, έργα των οποίων προώθησε μέσα από τους τέσσερις χώρους που δημιούργησε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με αποτέλεσμα την δημιουργία συλλεκτών που ανήκουν σε οικογένειες εφοπλιστών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών, αλλά και ανθρώπων του πνεύματος και της πολιτικής. Από τον Γύζη, τον Θεόφιλο, τον Παρθένη και τον Ροϊλό έως τους Απέργη, Αστεριάδη, Βασιλείου, Βασιλικιώτη, Γεραλή, Γεωργιάδη (Κρης), Θωμόπουλο, Κανά, Λεφάκη, Λούστα, Μυταρά, Νάτση, Ρέγκο, Σαχίνη, Σικελιώτη, Φωτάκη, Χατζηκυριάκο-Γκίκα και πλήθος ακόμα άλλων καλλιτεχνών, είναι η συλλογή που θα εκτεθεί στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Έχει για τον ίδιο ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς σε πολλά από αυτά τα έργα οι ιδιόχειρες αφιερώσεις υποκρύπτουν ιστορίες και βιωματικά γεγονότα συνδεδεμένα με τον ίδιο και τους δημιουργούς τους.

επιστροφή στην κορυφή