Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

ΤΑΚΙΜ "Γιατί Γλυκό Μου Sweetheart?" (Καφέ Αμάν Αμέρικα)

ee8c2c4a 00c2 4bc0 be37 43307a2444bc

Στις 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής που αποτελούν το δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ, επιστρέφουν τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης! Με μια γοητευτική παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Οι ΤΑΚΙΜ, μαζί με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου, ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου το «Καφέ-Αμάν Αμέρικα», το μουσικό έπος του Απόδημου Ελληνισμού!

Επίτιμοι καλεσμένοι σε αυτή τη βραδιά θα είναι ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς (που έζησε στην Αμερική την περίοδο1960-1979), καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος (γιος του περίφημου Γιάννη Τατασόπουλου – «Ντίλιγκερ» που άφησε εποχή στα κέντρα της Ομογένειας).

Υπολογίζεται ότι, από το 1896 (που έγινε η πρώτη ηχογράφηση ελληνικού τραγουδιού) έως και τη δεκαετία του '60, αποτυπώθηκαν στην ελληνική δισκογραφία στις Η.Π.Α. περισσότερα από 15000 τραγούδια όλων των ειδών! Στις ηχογραφήσεις αυτές, τα μικρασιάτικα συρτά και οι καρσιλαμάδες συναντούν κομμάτια από το μουσικό θέατρο.

Ο ρυθμός του ζεϊμπέκικου μπλέκεται με τζαζίστικες συγκοπές. Οι βαλκανικές «χόρες», οι εβραϊκοί χοροί και οι ανατολίτικες μελωδίες συνυπάρχουν με τα σουίνγκ, ενώ το ούτι και το κανονάκι παίρνουν θέση δίπλα στην αμερικάνικη μπάντα των πνευστών, με το κλαρίνο να γεφυρώνει τη Σμύρνη με τη Νέα Ορλεάνη!

Έτσι, στο χωνευτήρι της Αμερικής, αυτές οι απρόσμενες μουσικές συναντήσεις προαναγγέλλουν το fusion και την έθνικ-τζαζ σχεδόν μισόν αιώνα πριν τα σύγχρονα μουσικά κοκτέιλ της παγκοσμιοποίησης!

Οι ΤΑΚΙΜ και η παρέα τους μας αποκαλύπτουν αυτό το σπάνιο και γοητευτικό ρεπερτόριο, που το φωτίζουν και το αναδεικνύουν μέσα από μια σύγχρονη δυναμική προσέγγιση, με την εξαιρετική δεξιοτεχνία της ομάδας και των επίτιμων καλεσμένων της!

«Στην Αμερική, Ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες κι εκεί!..»
ΤΑΚΙΜ: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
(κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι),
Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).
Επίτιμοι καλεσμένοι:
Πετρο-λούκας Χαλκιάς (κλαρίνο)
Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι)
Τραγουδούν: Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου.
Συμμετέχουν μέλη του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης
Eπιμέλεια: Σάκης Παληογιάννης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης
Επιμέλεια ήχου: Θανάσης Γκίκας, Απόστολος Κουδέρης
Επιμέλεια φωτισμού: Τρύφωνας Κεχαγιάς
Συμπαραγωγή: Ο.Μ.Μ.Θ. | Artway – ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 | Ώρα: 21:00
Aίθουσα Φίλων Μουσικής (Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
25€ (22€*), 20€ (17€*), 16€ (14€*), 14€ (12€*), 12€ (*μειωμένο)

επιστροφή στην κορυφή