xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού αποφάσισαν οι αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας

26940570 2078325022399696 1842386168 n

Ξεκίνησαν επαφές με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, πλην Μπούτα

Διερευνητικές επαφές για τη συγκρότηση ενός Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου το οποίο θα αποφασίζει και θα συντονίζει τις κινήσεις των αγροτών στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα παραπάνω τόνισε ο κτηνοτρόφος από τη Χαλκιδική, Δημήτρης Παπαδάκης, μιλώντας στο halkidikifocus. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι οι μεμονωμένες κινήσεις αγροτών σε επίπεδο νομών δεν έχουν τη δυναμική που θα έπρεπε, σε αντίθεση με μία πανελλαδική κοινή πορεία διεκδίκησης των αιτημάτων του πρωτογενούς τομέα. «Συστάθηκε χθες μια δεκαμελής επιτροπή, η οποία από σήμερα ήδη ξεκινά επαφές με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων πανελλαδικά, με στόχο να συσταθεί μια επιτροπή που να συντονίζει τους τρόπους διεκδικήσεων των αιτημάτων μας πανελλαδικά», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από το πλαίσιο των επαφών εξαιρείται το Μπλόκο της Νίκαιας. Μάλιστα την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση αγροτών, έπεται συνάντηση στις Σέρρες, ενώ αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή των αγροτών από το Θεσσαλικό κάμπο, με την οποία θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι αποφασίστηκε την επόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 19.00 να συγκληθεί δεύτερη σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών της δεκαμελούς επιτροπής με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Αν δεν ευοδώσει καρπούς αυτή η προσπάθεια, η κάθε περιοχή θα αποφασίσει τις κινήσεις της αυτόνομα», κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

επιστροφή στην κορυφή