Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Απειλητική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών

Kotzias toskas 696x388

Αποκαλύψεις από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Στην αποκάλυψη ότι κάποιοι έστειλαν, χθες Πέμπτη, ανώνυμη επιστολή στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία έγραφαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε, πάντως, ότι υπάρχει μόνο επιστολή, όχι και σφαίρες, τονίζοντας ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Υπογράμμισε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα». Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και ερευνάται η υπόθεση.

«Ο Νίκος Κοτζιάς κάνει με αριστοτεχνικές κινήσεις τις διαπραγματεύσεις, κάτω από τις εντολές του πρωθυπουργού και το κλίμα δεν ορίζεται με τις δηλώσεις ακραίων, ούτε με απειλητικές επιστολές προς τον ΥΠΕΞ» επισήμανε ο κ. Τόσκας, ενώ αναφερόμενος σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ακροδεξιού μορφώματος «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου -στο οποίο καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, λέγοντας «Πάμε να τους τελειώσουμε, μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις» και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου- σημείωσε ότι «αναζητούνται ποινικές ευθύνες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Οι ακραίες φωνές οδήγησαν σε ακραία λάθη και τραγωδίες».

Κληθείς να σχολιάσει τον Ρουβίκωνα, τις απειλές, είπε ότι «οι απόψεις της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν το εθνικό συμφέρον, όμως η δουλειά της κυβέρνησης είναι να διαπραγματεύεται μέσω διαλόγου».

«Οι ίδιοι οι Ρουβίκωνες λένε ότι έχουν πάνω από 100 συλλήψεις, ο Κ.Μητσοτάκης έχει κάνει "σημαία" τον Ρουβίκωνα. Ας μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει τις περιοχές αυτές, στις οποίες έχει βελτιωθεί το κλίμα, χωρίς να έχουν εξαληφθεί τα προβλήματα» είπε, αναφορικά με τις εφόδους του Ρουβίκωνα, για να προσθέσει: «είναι λάθος να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τα μεγάλα προβλήματα με τα μικρά που αφορούν σε κάποιους που πετάνε προκηρύξεις. Δεν μπορεί να φυλάσσεται κάθε κτίριο για να μην πάνε κάποιοι να ρίξουν προκηρύξεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είτε λέγονται Εξάρχεια, είτε εθνικά θέματα».

επιστροφή στην κορυφή