Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η αγάπη που δεν άκουσες" της Κλαίρης Θεοδώρου (ΦΩΤΟ)

27654636 10213955572035921 382071291649911964 n

Το νέο της βιβλίο παρουσίασε η συγγραφέας στη Θεσσαλονίκη

«Εγκλωβισμένοι σε ένα απόκοσμο σκηνικό, ένα βυθισμένο χωριό-φάντασμα που μετατρέπεται άθελά του σε υγρό τάφο, η Ειρήνη, ο Φίλιππος και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη ζωή τους ακροβατούν στην κόψη του ξυραφιού, γίνονται έρμαια των φόβων και των αδυναμιών τους, υποκύπτουν στα πιο κρυφά τους πάθη, αγαπούν, πληγώνουν, σκοτώνουν, θυσιάζουν. Κάποιες φορές, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί το ερωτικό κάλεσμα κάποιων πλασμάτων είναι σπάνιο, μοναδικό και δυστυχώς αέναα καταδικασμένο να μην ακούγεται ποτέ, να παραμένει χαμένο στον βυθό της μοναξιάς.

Και τελικά το αιώνιο ερώτημα ανέρχεται για άλλη μια φορά στην επιφάνεια: μπορεί κανείς να ξεφύγει από αυτό που του όρισαν οι μοίρες, να υπερνικήσει τη μοναξιά και τη διαφορετικότητά του; Αντέχει να κολυμπήσει αντίθετα στο ρεύμα; Κι αν ναι, με ποιο τίμημα;». Με τον τρόπο αυτό το οπισθόφυλλο του βιβλίου προϊδεάζει τον αναγνώστη για το νέο μυθιστόρημα της Κλαίρης Θεοδώρου με τίτλο «Η αγάπη που δεν άκουσες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Η συγγραφέας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρουσιάζει το βιβλίο της. Ανάμεσα στους σταθμούς και η Θεσσαλονίκη. Στη βιβλιοπαρουσίαση την Κλαίρη Θεοδώρου πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους η συγγραφέας Σοφία Βόικου και η blogger Άννα Πατέρα.

27540103 10213955575916018 798859733128162045 n

Αφορμή για τη συγγραφή του «Η αγάπη που δεν άκουσες» αποτέλεσε ένα άρθρο που διάβασε σε κάποιο έντυπο η Κλαίρη Θεοδώρου για την ιστορία μιας φάλαινας, που θεωρείται η πιο μοναχική φάλαινα του κόσμου και με το τραγούδι της επιχειρεί να προσελκύσει το ταίρι της. Λόγω όμως μιας γενετικής μετάλλαξης έχει καταδικαστεί σε παντοτινή μοναξιά, αφού η συχνότητα των 52 hertz που εκπέμπει δεν ακούγεται από τις υπόλοιπες φάλαινες.

«Στη συνέχεια έπεσαν στην αντίληψη μου φωτογραφίες από το Κάλλιο, όπως αυτό αναδυόταν μέσα από τα νερά της λίμνης του Μόρνου σε περίοδο ξηρασίας. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία της Ειρήνης», σημείωσε η συγγραφέας.

Η Κλαίρη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τα τέσσερα σκυλιά τους και λατρεύει τα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση. Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

IMG 20180205 184001

επιστροφή στην κορυφή