ΡΟΗ 24/7:

Συντριβή αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα

aerosk

71 νεκροί, σε εξέλιξη έρευνες

Νεκροί είναι οι 71 επιβαίνοντες του ρωσικού αεροσκάφους ΑΝ-148, το οποίο συνετρίβη έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. Το αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, έξω από τη Μόσχα. Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή της πτώσης.

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Όρσκ. Πέντε λεπτά μετά την απογείωση άρχισε να χάνει ύψος, ενώ ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στο σημείο συντριβής. «Μας έχουν πει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους επιβαίνοντες» δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της επιχείρησης. Ωστόσο, το έργο των διασωστών δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του χιονιού δεν μπορούν τα οχήματα να προσεγγίσουν την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήσεις τα τελευταία οκτώ-εννιά χρόνια και δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα.

In.gr

επιστροφή στην κορυφή