xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πέλλα: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων από σπείρα

diarixh auto

Από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο έκλεψαν οχήματα, μπαταρίες και εργαλεία με τη συνολική αξία των κλεμμένων αντικειμένων να υπολογίζεται στις 52.000 ευρώ

 

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξακριβώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα, η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές επιχειρήσεων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, με τα κλοπιμαία να ανέρχονται στα 52.000 ευρώ.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ατόμων ηλικίας 41, 35, 21 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας διαφορετική σύνθεση μεταξύ τους, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε περιοχές της Πέλλας, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.
Αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα ενέχονται:
- Σε διαρρήξεις δύο επιχειρήσεων και ενός αποθηκευτικού χώρου, από όπου αφαίρεσαν συνολικά ένα όχημα, εργαλεία και εξοπλισμό, αξίας 31.000 ευρώ.
- Σε διάρρηξη χώρου στάθμευσης οχημάτων, από όπου αφαίρεσαν τις μπαταρίες 7 οχημάτων, καθώς επίσης και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.
- Σε 3 κλοπές σταθμευμένων οχημάτων.
- Σε κλοπή μπαταριών σταθμευμένου οχήματος.
Τα τρία από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των παραπάνω ατόμων, εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

επιστροφή στην κορυφή