ΡΟΗ 24/7:

“Θέλουμε ταχύτερη, ισχυρότερη και δικαιότερη ανάπτυξη”

dragasakis1

Άρθρο Ιωάννη Δραγασάκη

«Θέλουμε ταχύτερη, ισχυρότερη και δικαιότερη ανάπτυξη» υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, σε άρθρο του στην «Αυγή της Κυριακής», έχοντας προηγουμένως επισημάνει ότι με δεδομένο πως η χώρα βγαίνει τραυματισμένη από βαθιά κρίση και χρεοκοπία, «όσα σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια».
Καθιστά σαφές ότι «επιτάχυνση σημαίνει ότι οι επενδύσεις, οι χρηματοδοτήσεις, οι αδειοδοτήσεις, οι εγκρίσεις, οι κάθε λογής αποφάσεις και διαδικασίες πρέπει να προωθηθούν πιο γρήγορα. Ό,τι μπορεί να γίνει σήμερα, δεν μπορούμε να το αφήνουμε για αύριο».
Τονίζει, ακόμα, ότι πρέπει να αξιοποιηθούν με συντονισμό και τον βέλτιστο τρόπο τα «εργαλεία» που διαθέτει η χώρα, δηλαδή τις δημόσιες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ και τα νέα χρηματοδοτικά μέσα «για να συμβάλουμε στην ευρεία κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας προς μια ενιαία κατεύθυνση».
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θεωρεί καταλύτη για την επίτευξη αυτών των στόχων τη «συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας» και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα «κοινωνικοποίησης» της ανάπτυξης με τέτοιον τρόπο, ώστε «να βρεθούν η κοινωνία, οι παραγωγικές δυνάμεις και οι φορείς στο επίκεντρο της παραγωγικής διαδικασίας, των μέσων της και των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης».
«Μόνο εάν η κοινωνία καταστεί συμμέτοχος της αναπτυξιακής διαδικασίας η ίδια θα είναι σε θέση να καρπωθεί τα οφέλη της» καταλήγει ο κ. Δραγασάκης.
Ape-mpe

επιστροφή στην κορυφή