xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

«Έγκαιρα η κατάθεση αιτήσεων για τους κοινόχρηστους του Λιμενικού Ταμείου»

mouda

Ειδική διαδικασία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Οι επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, πολλές φορές βρίσκονται εκτεθειμένοι έναντι ελέγχων για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες. Το θέμα αφορά αυτούς, που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στη χερσαία ζώνη λιμένα, δηλαδή στο χώρο ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ενώ έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις, η άδεια καθυστερεί πολύ μέχρι να εκδοθεί και αυτοί βρίσκονται υπόλογοι έναντι των ελέγχων από τα εποπτικά όργανα, με κίνδυνο την επιβολή προστίμων. Το θέμα ανέδειξε το halkidikifocus.gr(δείτε εδώ) πριν μερικές εβδομάδες και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών Γιάννης Καραγιάννης είχε εκφράσει κραυγή αγωνίας για το θέμα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Το Λιμενικό Ταμείο, εδώ και μερικά χρόνια, ανήκει πλέον στο Δήμο Νέας Προποντίδας και ουσιαστικά αποτελεί όργανο του. Σύμφωνα με το δήμαρχο Μανώλη Καρρά, η κατάσταση και ο τρόπος λειτουργίας του, έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και μάλιστα το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν σημαντικά έργα με τη συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. «Για την έκδοση άδειας χρήσης στο χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένα, απαιτείται ειδική διαδικασία. Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει την αίτηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κατόπιν αυτή αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και αυτή δίνει την τελική έγκριση. Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται σε αυτήν» είπε ο κ. Καρράς.

Προσοχή στις πολεοδομικές παραβάσεις

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας συνέστησε στους καταστηματάρχες να καταθέτουν από πολύ νωρίς τις αιτήσεις τους και οι χώροι, στους οποίους να αναφέρονται να είναι ξεκάθαροι. «Επίσης δε θα πρέπει να υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στους χώρους αυτούς γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις εξετάζει και δε θα χορηγήσει άδεια. Επομένως η αίτηση θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από μηχανικό, η οποία θα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους παραβάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Καρράς. Παράλληλα κάλεσε τους καταστηματάρχες να προϋπολογίζουν την καθυστέρηση, που υπάρχει μέχρι την έγκριση της άδειας και άρα να ξεκινούν τη διαδικασία πολύ νωρίς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2