xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για El Dorado: Η μεταλλευτική δραστηριότητα παράγει τοξικά απόβλητα

img 20180310 1836121520713205

Με αφορμή την προχθεσινή ανατροπή φορτηγού με αποβλητα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα τους Σαββάτου, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε απόβλητα και ανήκε σε συνεργαζόμενο εργολάβο της "Ελληνικός Χρυσός" ανετράπη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ολυμπιάδας-Στρατωνίου, στη Χαλκιδική (δείτε περισσότερα στο halkidikifocus εδώ).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αναφέρει:

"Το προχθεσινό γεγονός της ανατροπής φορτηγού της Εl Dorado με τοξικά απόβλητα σε δρόμο της Β.Α. Χαλκιδικής, εφ΄ενός μεν δεν είναι το πρώτο ατύχημα με τέτοια "υλικά", αφ΄εταίρου δε, καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τρία σοβαρά ζητήματα για τα οποία χρόνια τώρα υποστηρίζουμε, επιμένουμε και αγωνιζόμαστε:

- Η εταιρεία και γενικότερα η μεταλλευτική δραστηριότητα παράγουν μόνο τοξικά απόβλητα.
- Η πιθανότητα ατυχημάτων ήταν, είναι και θα είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε μικρή όσο και σε μεγάλη κλίμακα, εκθέτοντας το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων σε κίνδυνο.
- Η εναπόθεση των "υλικών" αυτών στην περιοχή του "Κοκκινόλακα" - που πριν από μερικές μήνες αδειοθοτήθηκε από το ΥΠΕΝ - επαληθεύει τόσο τις διαφωνίες μας ως προς την νομιμότητα της κατασκευής απόθεσης στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και την λανθασμένη ως τακτική, απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν την επικινδυνότητα της El Dorado και πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση αλλά και τη δικαιοσύνη, στο τί τελικά είναι "επένδυση" και πόσο προσθέτει ή αφαιρεί στην Ανάπτυξη που επιθυμούμε για τη χώρα μας".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2