Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

nature clouds the stor

Νεφώσεις και τοπικές βροχές

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και την Πελοπόννησο έως και το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αναμένονται και χαλαζοπτώσεις. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσει τοπικές λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 6 έως 13, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 20, και στην Κρήτη από 14 έως 24.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση κατά 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους και θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα, ενώ τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, αν και περιορισμένη, ενδέχεται θα δώσει κατά τόπους χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα δώσει κατά τόπους χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή