ΡΟΗ 24/7:

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου για κορίτσια «μεταμορφώνεται» η πλατεία Αριστοτέλους

ar pdosf

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου για νεαρά κορίτσια από τοπικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και σχολεία θα "μεταμορφωθεί" την Παρασκευή, 13 Απριλίου, η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια δράση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου, με στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη, το διάστημα από 11 έως 14 Απριλίου, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

"Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε μικρά κορίτσια. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 13 Απριλίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, εκεί όπου θα στηθούν γήπεδα ποδοσφαίρου προκειμένου να αγωνιστούν όχι μόνο αθλήτριες, αλλά και όσα κορίτσια το επιθυμούν από τα σχολεία του δήμου" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Τις προηγούμενες ημέρες θα προηγηθούν τουρνουά με τη συμμετοχή των 72 πιο ταλαντούχων παικτριών κάτω των 15 από όλη την Ελλάδα, χωρισμένες σε 4 μικτές ομάδες, στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας και σεμινάρια με ποδοσφαιρική και κοινωνική θεματολογία.

επιστροφή στην κορυφή