Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Χ. Αηδονόπουλος

ahdonopoulos

Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν στην απόφαση

Την υποψηφιότητά του για το Δημαρχιακό Αξίωμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, με την παράταξη "Πρώτα η πόλη μας", ανακοίνωσε ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μετανασττευτικού - Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τους τομείς του Δήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τονίζοντας ότι η διοίκηση του Δήμου πρέπει να παράξει έργο για κάθε δημότη, χωρίς κομματικές κατευθύνσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του κ. Αηδονόπουλου:

«Είναι γεγονός ότι παρά την κρίση του πολιτικού συστήματος, η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, επειδή κρίνεται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της, ερχόμενη σε άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Έχω υπηρετήσει για 27 χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό χωρίς κανένα ψόγο. Ήρθε η ώρα, η δομή του Καλλικράτη να αλλάξει, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμένα, ως προς τις δυνατότητες που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες να χειριστούν μόνες τους τα θέματα που τις αφορούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις υποδομές και τα έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή, να δώσουν ανάπτυξη και προοπτική στον τόπο τους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου, της συντήρησης των δημόσιων χώρων και της καθημερινότητας. Από τα κύρια ζητήματα είναι το κυκλοφοριακό, οι θέσεις στάθμευσης που δεν καλύπτουν τις ανάγκες, η καθαριότητα και η ερήμωση της πόλης. Οι αλλαγές πρέπει να είναι δομικές και οι δημότες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να “συμμετέχουν” στη διοίκηση της αγαπημένης μας πόλης.

Η διοίκηση οφείλει να παράξει έργο για κάθε ένα δημότη σε κάθε γωνιά του δήμου χωρίς κομματικές κατευθύνσεις αφού τα πεζοδρόμια τα πατουν αδιακριτα ολοι.

Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισα να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με την παράταξη “Πρώτα η πόλη μας”».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020