xomatourgika-banavas
ΡΟΗ 24/7:

2ος Γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting

posterkarting

Στο Ν. Ρύσσιο

Αύριο Κυριακή 15 Απριλίου, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Νέο Ρύσσιο, θα διεθαχθεί ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting για το 2018, που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Πίστας Νέου Ρυσσίου «Α.Σ.ΠΙΣ.»

Για την ιστορία

Ήταν το 1956 όταν στη Νότια Καλιφόρνια των Η.Π.Α. ο Kurtis Kraft, ιδιοκτήτης της American Art Ingels, εταιρία κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων για τους αγώνες Indy, κατασκεύασε το πρώτο kart. Λίγα παλιοσίδερα και ένας δίχρονος κινητήρας από την West Bend Company ήταν αρκετά για να δημιουργήσει αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως go kart. Από την πρώτη κιόλας δοκιμή στο Echo Park φάνηκε πως κάτι όμορφο θα συμβεί με αυτήν την ιδέα. Οι θεατές που έσπευσαν να δουν το περίεργο όχημα ήταν μερικές εκατοντάδες. Έξι δεκαετίες μετά η επιβεβαίωση του εγχειρήματος είναι αδιαμφισβήτητη και αποτυπώνεται στο πλήθος των οδηγών αγώνων που ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους από τα kart. Το 1958 ιδρύθηκε η εταιρία Go Kart Manufacturing Co. που όπως το λέει η ονομασία της άρχισε την κατασκευή kart. Το 1959 η McCulloch ασχολήθηκε πρώτη με την κατασκευή κινητήρων προοριζόμενους αποκλειστικά για kart, ο πρώτος εκ αυτών ονομάστηκε McCulloch MC-10 και δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα αλυσοπρίονο προσαρμοσμένο σε δίχρονο κινητήρα.

Για την Ελλάδα 2018

62 χρόνια μετά, η προσπάθεια αναβίωσης του δημοφιλούς αθλήματος, που οι παλιοί θυμούνται να πρωταγωνιστεί ακόμα και στον ελληνικό κινηματογράφο, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Τα χρόνια αδράνειας είναι παρελθόν και το όραμα του karting ως φυτώριο για την επόμενη γενιά οδηγών αγώνων είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Η όποια δυσκολία ξεπερνιέται δίνοντας στους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους την δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Για τον αγώνα

Ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting έγινε στις 25 Μαρτίου στα Μέγαρα με πρωταγωνιστές 40 αγωνιζόμενους στις κατηγορίες Mini, Junior, Senior, KZ2 και Club. Η σκυτάλη δόθηκε στην ΑΣΠΙΣ Motorsport Club που καλείται να διοργανώσει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting στο Drive Park Pista Kart Thessaloniki στο Νέο Ρύσιο. Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της OMAE "official" και είναι δεδομένο πως θα προσφέρει θέαμα και μάχες με το χρονόμετρο στο εκατοστό του δευτερολέπτου.

επιστροφή στην κορυφή