Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ και Κ. Ιγγλέζη για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. χθες στις Σκουριές

Da2AkO3WsAA3g0i

Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας

Τη διαμαρτυρία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής όσο και της Βουλευτού Χαλκιδικής, Κατερίνας Ιγγλέζη, προκάλεσε η χθεσινή μικρής έκτασης ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πορείας προς τις Σκουριές, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Μεγάλης Παναγίας, Νέας Προποντίδας και Νεολαίας Ιερισσού.

"Δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν τον δημόσιο δασικό δρόμο αρκετά χιλιόμετρα πριν την πύλη εμποδίζοντας τη διέλευση των πολιτών από δημόσιο δρόμο, απαγορεύοντας την πρόσβαση όχι μόνο στην είσοδο του εργοταξίου αλλά και στους άλλους δασικούς δρόμους που δεν σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Στο σημείο αυτό, υπήρξε εύλογη διαμαρτυρία και αντιπαράθεση των διαδηλωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία απάντησε με ρίψη κροτίδων λάμψης και επίθεση με γκλοπ, χτυπώντας στα τυφλά και τραυματίζοντας αρκετούς διαδηλωτές, ανάμεσά τους και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αριστοτέλη που προσπάθησε να μεσολαβήσει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση", τονίζει η κ. Ιγγλέζη στην ανακοίνωσή της.
"Βάσει των παραπάνω, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας, χωρίς μάλιστα να έχει πραγματοποιηθεί ανάλογη πρόκληση από την μεριά των διαδηλωτών. Έχω ήδη ζητήσει την διεξαγωγή ΕΔΕ τόσο από τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής όσο και από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα. Είναι πάγια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το δικαίωμα στην διαμαρτυρία δεν ποινικοποιείται" προσθέτει και καταλήγει επισημαίνοντας: "Με την θεσμική μου ιδιότητα, θα συνεχίσω να ασκώ κάθε δυνατή πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική".

"Η κακή επιχειρησιακή τακτική της αστυνομίας που ουσιαστικά ματαίωσε την πορεία των πολιτών προς τις Σκουριές και η προκλητική συμπεριφορά μερικών αστυνομικών (που είχε και ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δημοτικού συμβούλου του δήμου Αριστοτέλη), αφαίρεσε το δικαίωμα σε πολίτες να διαμαρτυρηθούν - για πολλοστή φορά - κατά της εξόρυξης χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική, επαναφέροντας στη μνήμη μας καταδικαστέες πρακτικές της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής, κατά το μακρινό παρελθόν", αναφέρει το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στη δική του ανακοίνωση, τονίζοντας: "Ευελπιστούμε, στο μέλλον οι διαβεβαιώσεις του αστυνομικού διευθυντή (που μας δόθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση μαζί του), για ήπια συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους πολίτες που ασκούν ειρηνικά το αναφαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, δεν θα είναι κενό γράμμα".

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020