ΡΟΗ 24/7:

Τζιτζικώστας: "Φιάσκο της δεκαετίας" η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

180417 SKAI1

Ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης

Ως «το μεγαλύτερο φιάσκο που γνώρισε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία», χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το Σκοπιανό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Ακόμη τόνισε για το θέμα πως «οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν τραγικοί», προβλέποντας πως «αν και δεν είναι θιασώτης της μη λύσης, φαίνεται πως εξαιτίας των λαθών της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση δεν θα καταλήξει πουθενά και δεν πηγαίνουμε για λύση».
Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί κινδύνου διχασμού της χώρας σε Βορρά και Νότο, ενώ δήλωσε ότι «ανησυχεί» για πιθανές απρόσμενες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, από ένα ενδεχόμενο ατύχημα.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «το πιο σύντομο ανέκδοτο» τις φήμες για προσπάθεια δημιουργίας «Λέγκας του Βορρά», ενώ αναφερόμενος στην επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη εξέφρασε την απορία του πώς ένα έργο κόστους 1 δισ. ευρώ εξαγγέλλεται με διασφαλισμένη χρηματοδότηση μόλις 30 εκ. ευρώ.
Ερωτηθείς για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το σχέδιό της, με αποτέλεσμα να «παίζει κρυφτό», ενώ για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές υπογράμμισε ότι αποτελεί «παράγοντα αστάθειας».
Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι εντάσσεται στην προσπάθεια, εν όψει της επικείμενης ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, η Περιφέρεια να προσελκύσει επενδυτές και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία από τις ΗΠΑ και να ανοίξει το δρόμο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.
Σε ερώτηση για τα σχέδιά του ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του 2019, ενώ για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και τα μηνύματα από την κοινωνία είναι θετικά.

επιστροφή στην κορυφή