Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

To Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει την έκδοση των φερόμενων ως "ηγετών" του διεθνούς κυκλώματος

kakopoios 1

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα εκδόσεων οδηγήθηκαν οι τρεις διεθνώς διωκόμενοι που συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ενταλμάτων των διωκτικών αρχών της Γαλλίας, όπου κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές. Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή τους έως ότου εισαχθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που θα γνωμοδοτήσει για την έκδοσή τους ή μη στη Γαλλία.

Πρόκειται για τον 57χρονο Γεωργιανό που φέρεται ως "εγκέφαλος" διεθνούς κυκλώματος, το οποίο, σύμφωνα με τα γαλλικά διωκτικά έγγραφα, λειτουργούσε με χαρακτηριστικά "μαφίας" και δύο ακόμη συμπατριώτες του, οι οποίοι κατηγορούνται ως "ηγετικά" στελέχη του ίδιου κυκλώματος. Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, οι Γάλλοι τούς καταλογίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φαίνεται ότι δρούσε στις περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας, ενώ τους κατηγορούν για διακεκριμένες κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με όσα τους κατηγορούν οι γαλλικές αρχές και δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την έκδοσή τους στη χώρα.

Η σύλληψή τους τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη ήταν προϊόν πολύμηνης συνεργασίας, ανάμεσα στις ελληνικές και γαλλικές αστυνομικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι παράλληλα με την αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη έρευνα και στη Γαλλία από εκεί αστυνομικούς. (δείτε αναλυτικά εδώ)

με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ
φωτογραφία: thessnews.gr

επιστροφή στην κορυφή