Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

10% έκπτωση στα τιμολόγια της ΕΥΑΘ για τους επιχειρηματίες ζητά το ΒΕΘ

fe74ddff7e5ad8b36f41d3378c29dc85 XL

Συνάντηση με τη διοίκηση της Εταιρείας

Την ανάγκη έκπτωσης των λογαριασμών νερού, τουλάχιστον κατά 10%, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πρόσφατη πολυήμερη διακοπή υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη λήψη μέτρων προκειμένου να μη ζήσουμε εκ νέου, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, το «μαρτύριο της σταγόνας» επεσήμανε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη και τον α΄ αντιπρόεδρο της εταιρείας Γιάννη Παπαϊωάννου.

«Η πολυήμερη διακοπή της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης μετά τη θραύση του αγωγού της Αραβησσού, δημιούργησε σειρά επιπτώσεων στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρηματιών, ενώ λειτούργησε δυσφημιστικά για μία πόλη που προσπαθεί να βρει το βηματισμό της αναφορικά με τον τουρισμό» ανέφερε ο κ. Καπνοπώλης, ενώ τόνισε πως το ΒΕΘ «δέχθηκε σειρά παραπόνων από μέλη του Επιμελητηρίου, τα οποία ζημιώθηκαν από το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη ‘στέγνωσε’ για έξι ημέρες».

«Δεδομένου πως αυτό που συνέβη σε συναδέλφους, ήταν άδικο και προστέθηκε στη σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το επιχειρείν της πόλης, θα πρέπει να εξεταστεί έκπτωση των λογαριασμών νερού τουλάχιστον κατά 10% σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη διακοπή της υδροδότησης» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «δεδομένης της παλαιότητας του συγκεκριμένου αγωγού, η ΕΥΑΘ θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για συντήρηση και λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης προκειμένου να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις με αυτή που βιώσαμε στα τέλη του προηγούμενου μήνα».

Στο μεταξύ, την απόσυρση της μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη διακοπή υδροδότησης λόγω της βλάβης στον αγωγό της Αραβησσού, ανακοίνωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, στην ίδια συνάντηση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε επίσης ότι θα διερευνηθεί από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας το ενδεχόμενο συμβολικής αποζημίωσης των επαγγελματιών - βιοτεχνών, ως ελάχιστη ανταπόδοση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν κατά τις ημέρες της βλάβης.

Αποφασίστηκε, τέλος, να υπάρχει στενότερη επαφή μεταξύ της ΕΥΑΘ και των δύο επιμελητηρίων και συστηματική ενημέρωση πάνω σε θέματα ευθύνης της εταιρείας που επηρεάζουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών.

επιστροφή στην κορυφή