xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος

papaspyros

- ΓΣΕΕ: «Άφησε τη σφραγίδα του στο συνδικαλιστικό κίνημα» - ΑΔΕΔΥ: «Το αποτύπωμά του στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ήταν εμβληματικό»

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος. Ο Σπύρος Παπασπύρος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961. Καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και σπούδασε Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.
Υπήρξε συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα».
Διετέλεσε Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για 11 χρόνια και αποχώρησε οικειοθελώς το 2011.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου.
«Ο Σπύρος Παπασπύρος άφησε τη σφραγίδα του στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, εκπροσωπώντας με ήθος και αγωνιστικότητα τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στο τιμόνι της Ανώτατης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων για 11 χρόνια.
Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση για το θάνατο του πρώην Προέδρου της εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ: «Το αποτύπωμά του στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ήταν εμβληματικό. Συνδύαζε την αγωνιστικότητα, με την ικανότητα για εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων, καθώς και τη διάθεση για συναινέσεις και συνεννόηση. Τα πέτρινα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών υπήρξε σοβαρός και υπεύθυνος, με κινηματική λογική και αντίληψη, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε με ακρίβεια προβλέψει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και σφράγισε με τη στάση του την πορεία του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.
Οι αγώνες του, το ήθος του, οι απόψεις του, η στάση ζωής, το κουράγιο του στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του, αποτελούν για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό στη σκέψη και τη δράση μας.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Γενικό Συμβούλιο τον αποχαιρετάμε από καρδιάς αλλά και με απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε».

επιστροφή στην κορυφή