ΡΟΗ 24/7:

"Πράσινο φως" για την κατασκευή προπονητηρίου ρίψεων στη Ν. Ηράκλεια

56527845 633168680460966 5034389372485500928 n

- Για την προετοιμασία των αθλητών που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο

Η κατασκευή ενός προπονητηρίου στο χώρο του γηπέδου της Ν. Ηράκλειας, για την προετοιμασία των αθλητών που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με 350.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να υπάρξει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος ρίψεων ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου.


Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, μαζί με τον προπονητή των αθλητών του στίβου, Γιώργο Μποσκαρίωφ, επισκέφτηκαν τους αρμόδιους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την επίλυση ζητημάτων, που αφορούν τους αθλητικούς χώρους του Δήμου.


Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Μποσκαρίωφ έχει αναδείξει κατά καιρούς πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως η Ελίνα Τζένγκο, ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο Αναστάσιος Λατιφλάρη, η Σοφία Κεσίδου, η Αναστασία Τρακομίροβα και ο Αρτέμης Καπασακαλίδης.
Πρόσφατα έχουν προστεθεί στο ενεργητικό του επιπλέον διακρίσεις, που είχαν αθλητές που προπονεί, όπως το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένγκο, στον ακοντισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπουένος Άιρες, στα τέλη του 2018, ενώ η Σοφία Κεσίδου, στους ίδιους αγώνες, κατέκτησε την 5η θέση στη δισκοβολία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού αφουγκράστηκε τα ζητήματα που τέθηκαν από τους κ.κ. Καρρά και Μποσκαρίωφ, τους προέτρεψε να προχωρήσουν από κοινού και σε συνεργασία, δίνοντάς τους τις κατάλληλες κατευθύνσεις για την επίτευξη του στόχου, που αποτελούσε φυσικά η χρηματοδότηση των έργων.


"Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και η δημιουργία ενός χώρου ρίψεων στον Δήμο, για την προετοιμασία των αθλητών μας, οι οποίοι διακρίνονται και βραβεύονται πλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε στο halkidikifocus ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Καρράς.


"Στο χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων που ακολούθησε, αφού καταλήξαμε ότι το γήπεδο της Ν. Ηράκλειας αποτελεί τον πλέον κατάλληλο διαθέσιμο χώρο για την υποδοχή του προπονητηρίου ρίψεων, ετοιμάσαμε την μελέτη και θα την υποβάλλουμε άμεσα για χρηματοδότηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το έργο, προϋπολογισμού της τάξεως των 350.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή και διαμόρφωση χώρου ρίψεων ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου στο χώρο του γηπέδου Ν. Ηράκλειας" πρόσθεσε.


Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Εκσκαφή του υπάρχοντος εδάφους προς εξυγίανσή του και απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής
2. Κατασκευή νέας βάσης από θραυστό υλικό λατομείου σε όλη την έκταση του γηπέδου
3. Κατασκευή περιμετρικού τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα
4. Περίφραξη με συρματόπλεγμα ύψους 2,00 μ.
5. Κατασκευή τριών βαλβίδων (μία βαλβίδα σφαιροβολίας, μία βαλβίδα σφυροβολίας, μία βαλβίδα δισκοβολίας) και ενός διαδρόμου φοράς ακοντισμού με συνθετικό τάπητα.
6. Διαγραμμίσεις.


"Αισιοδοξούμε πραγματικά ότι και αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, κι ακόμη ένα σημαντικό έργο, αυτή τη φορά στο χώρο του αθλητισμού, θα ολοκληρωθεί" κατέληξε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας.

επιστροφή στην κορυφή