ΡΟΗ 24/7:

Εκπληκτική γαριδομακαρονάδα χωρίς κρέμα (ΒΙΝΤΕΟ)

432584647 421724300363631 15320293354677023 n original

Από την διακεκριμένη chef Στέλλα Σπανού

"Δοκιμάστε αυτήν την αρωματική πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα ένα εκπληκτικό πιάτο που γίνεται εύκολα και θα με ευχαριστήσετε μετά", μας προτρέπει η διακεκριμένη σεφ με καταγωγή από τη Χαλκιδική, Στέλλα Σπάνου.

Η προσθήκη ούζου δίνει αυτή την απαράμιλλη γεύση του ταιριάσματος με τα θαλασσινά. Βάλτε ελαιόλαδο αντί βουτύρου εάν είστε σε νηστεία .

Υλικά

500 γρμ φρέσκες γαρίδες
500 γρμ ζυμαρικά ταλιατέλες
3 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 κουταλιά βούτυρο
2 ντομάτες σε κομμάτια
το ξύσμα ενός λεμονιού
ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Χαράζουμε την πλάτη από τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι που είναι στη ράχη τους. Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κέλυφος, τα κρατάμε κατόπιν τις ξεπλένουμε καλά σε κρύο νερό.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια , τα σκόρδα και τις ντομάτες .

Σοτάρουμε τα κεφάλια και τα υπόλοιπα από τις γαρίδες σε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, τα αφήνουμε για λίγο στο πάτο της κατσαρόλας κατόπιν ρίχνουμε το ούζο τις ντομάτες, το νερό ,το αλάτι, και τα πιπέρια .

Τα βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, κατόπιν τα περνάμε από μπλέντερ, τα στραγγίζουμε και έτσι έχουμε την Μπισκ που θα είναι ο ζωμός μας για τις γαρίδες.

Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι.

Μέσα σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες προσθέτουμε την Μπισκ και βράζουμε για 5 με 7 λεπτά προσθέτουμε τη ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύομαι με τη σάλτσα για λίγο και σερβίρουμε.

H Στέλλα Σπανού είναι Executive Chef, συγγραφέας 7 βιβλίων μαγειρικής, σύμβουλος εστιατορίων, υπεύθυνη σχεδιασμού μενού, καθηγήτρια μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και βραβευμένη με το Gourmand Best World Cookbook Award.

Γεννημένη στη Χαλκιδική και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζει στη Ξάνθη. Είναι μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων και μία από τις πιο γνωστές γυναίκες σεφ στην παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδος.

Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλές εκδηλώσεις στο εξωτερικό, Συρία, Ελβετία, Ρωσία, Κίνα κτλ.

Η μαγειρική της εστιάζει σε αυθεντικές ελληνικές τεχνικές μαγειρικής, εποχικά τοπικά προϊόντα, φρέσκες γεύσεις, ανανεωμένες παραδοσιακές συνταγές με υλικά υψηλής ποιότητας και ελάχιστα μπαχαρικά.

Η σεφ φωτίζεται από το χαλαρό της πνεύμα, το μεταδοτικό της γέλιο και είναι αφιερωμένη σε μια ανοιχτόκαρδη, ειλικρινή μαγειρική που αντικατοπτρίζει τη χώρα της.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2