sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: "Να μη γίνουν τα ίδια λάθη στο άνοιγμα του Τουρισμού στη Χαλκιδική" (βίντεο)

panas toyrismos

Αγωνία των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό της Χαλκιδικής

Επί της Επίκαιρης Επερώτησης με θέμα «Σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο ο ελληνικός τουρισμός, ενώ η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει», που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής προς το Υπουργείο Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων όπως και προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.
Μεταξύ άλλων στην Ομιλία του ο κ. Πάνας και στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός σαφούς πλάνου για την έναρξη της τουριστικής περιόδου τόνισε τη σημαντικότητα της στιγμής καθώς η νέα τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών, τη στιγμή μάλιστα που το τρίτο κύμα της πανδημίας κλιμακώνεται ραγδαία στη χώρα μας, ενώ παράλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση.
Κατά τη συζήτηση επίσης ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη Χαλκιδική ειδικότερα, όπου γίνεται αποδέκτης των μεγάλων αγωνιών των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό υπογραμμίζοντας πως η Χαλκιδική στηρίζεται κατά κόρον στον οδικό τουρισμό ως ο πιο δημοφιλής προορισμός της Β. Ελλάδας μαζί με την Πιερία και πως δεδομένης της απουσίας κανόνων ασφαλής μετακίνηση των τουριστών τόσο εκείνων που θα έρθουν με τουριστικά λεωφορεία όσο και των μεμονωμένων ταξιδιωτών κατά τη διέλευσή τους από τα σύνορα δεν έχουν ακόμα τεθεί και επομένως η κατάσταση εκτός από ρευστή είναι και επικίνδυνη.
Ο κ. Πάνας τονίζει: «Η περασμένη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν μια χρονιά μεγάλων απωλειών. Πρέπει έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει με τους πολίτες εκτός Σερβίας, ώστε να μην επιλέξουν άλλους τουριστικούς προορισμούς, ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι ακόμα ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εισαγωγή των τουριστών από τη Σερβία, που δε θα κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη χώρα τους. Επίσης η στελέχωση με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό στους δύο βασικούς συνοριακούς σταθμούς της χώρας μας στους «Εύζωνες» και στον «Προμαχώνα» κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διενεργηθούν με ασφάλεια, χωρίς επιβαρύνσεις και καθυστερήσεις τα επιλεκτικά rapid test που έχετε προγραμματίσει. Ο τουρισμός, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα από οποιασδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα, πρέπει να παύσει να είναι ευάλωτος και ανίσχυρος».

 

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr