ΡΟΗ 24/7:

12 μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας!

pegasus valkaniko

Σημαντικές επιτυχίες για αμαζόνες και ιππείς στο Πόρτο Καρράς

Με 12 μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από την Χαλκιδική η Ελληνική αποστολή, που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων του Πόρτο Καρράς.

Η Ελλάδα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στα μετάλλια, καθώς οι αθλητές της κατέκτησαν 4 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια, ενώ στον πίνακα των μεταλλίων ακολούθησε η Τουρκία με 9 μετάλλια, εκ των οποίων τα 4 χρυσά, τα 4 ασημένια και το 1 χάλκινο.

Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κέρδισε πέντε μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα, δύο χρυσά στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων και τρία ασημένια στις κατηγορίες νέων ιππέων, αμαζόνων και ενηλίκων.

Χρυσές Βαλκανιονίκες αναδείχθηκαν η Άννα Δανάλη με τον Con Top στην κατηγορία παίδων και η Άννα Λεβή για δεύτερη συνεχή φορά στην κατηγορία Αμαζόνων ιππεύοντας τον Coeur de Lion.

Ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κέρδισε η Ελένη Θωμαίδου με τον Comeet στην κατηγορία Αμαζόνων και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τέσσερις αμαζόνες, η Άννα Παπαγεωργίου με τον Waikiki Akino στην κατηγορία Νέων Ιππέων, η Νικολίνα Μακαρώνα με την Arc de Triompe στην κατηγορία Εφήβων, η Αλεξάνδρα Παράσχη στην κατηγορία Αμαζόνων και η Σελήνη Ποππ με την Saygon στην κατηγορία παίδων,

«Φέτος το Βαλκανικό πρωτάθλημα ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα. Η ομάδα μας στην κατηγορία παίδων κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και εγώ κατάφερα να πάρω το χρυσό στο ατομικό. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι μία όμορφη διοργάνωση για όλες τις Βαλκανικές χώρες που αγωνίζονται για τα μετάλλια, η οποία βοηθάει ιδιαίτερα τους αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φανταστική χρονιά για εμένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ» δήλωσε η νέα πρωταθλήτρια Βαλκανίων Παίδων, Άννα Δανάλη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα για δεύτερη συνεχή χρονιά να κερδίσω το πρωτάθλημα των αμαζόνων. Το άλογό μου ήταν φανταστικό, αφού όπως φαίνεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος αγώνας του. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου κ. Άρη Κυπραιο» δήλωσε η χρυσή Βαλκανιονίκης των Αμαζόνων, Άννα Λεβή.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις ιππικές εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας να παραδίδει τη σημαία των Βαλκανικών στην επόμενη οργανωτική επιτροπή της Ρουμανίας.

 

sentragoal.gr

επιστροφή στην κορυφή