ΡΟΗ 24/7:

Τα πάντα έτοιμα για τα 14α "Σιθώνεια" που ξεκινούν την Παρασκευή

sithonia sun1

- Θεσμός το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου
- Στόχος η κατασκευή σταδίου διεθνών προδιαγραφών, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας και υπεύθυνος αθλητισμού, Νίκος Χριστοδούλου στο halkidikifocus


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης και την ετοιμότητα των διοργανωτών για τα φετινά 14α "Σιθώνεια", δήλωσαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα.
Τα 14α Σιθώνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο δημοτικό Γήπεδο Νικήτης και αποτελούν πλέον ένα θεσμό, που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη, ο οποίος στήριξε αυτή την προσπάθεια.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Νίκος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, Αναστάσιος Τομπούλης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας και υπεύθυνος αθλητισμού, Νίκος Χριστοδούλου.

sithonia sun2

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των αγώνων, που ξεκινούν την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο της Νικήτης και περιλαμβάνει δισκοβολία, σφαιροβολία, σφυροβολία, ενώ για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί το αρχαίο αγώνισμα της λιθοβολίας, στο οποίο θα πάρουν μέρος βετεράνοι - ενεργοί αθλητές, τονίζοντας ότι οι αγώνες πραγματοποιούνται στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη, ο οποίος υποστήριζε ότι αυτοί οι αγώνες πρέπει να φυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού.
Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε τη διεθνή αναβάθμιση των Αγώνων, καθώς οι αθλητές θα μπορούν εδώ να επιτύχουν το όριο για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια και ιδιαίτερα το Δήμο Σιθωνίας και τον Δήμαρχο Γιάννη Τζίτζιο για την οικονομική και ηθική στήριξή τους.
Ο Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Τομπούλης τόνισε τη σημασία των Αγώνων και συνεχάρη τους διοργανωτές και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που βρίσκεται πάντα δίπλα και στηρίζει τα αθλητικά σωματεία.
Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παπαμιχαήλ ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου και το Δήμο Σιθωνίας για τη στήριξή τους και υπογράμμισε την πολύτιμη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη και τον αθλητισμό, τονίζοντας ότι για να πραγματοποιηθεί κάτι απαιτείται πάνω απ’ όλα ψυχή, επιμονή, θέληση και προσπάθεια.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντέμπλας εξήρε τη συμβολή τέτοιων εκδηλώσεων στην προβολή της περιοχής, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη διοργάνωση, καθώς συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές, από πολλά κράτη.

sithonia sun3

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας και υπεύθυνος αθλητισμού κ. Χριστοδούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τους Αγώνες, τονίζοντας ότι τα "Σιθώνεια", των οποίων η διεξαγωγή ξεκίνησε δειλά, έγιναν θεσμός, καθώς οι επιδόσεις των αθλητών αποτελούν πρόκριση για Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας στο halkidikifocus τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η κατασκευή σταδίου κλασικού αθλητισμού, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο (καθώς ο χώρος ανήκει στο Δήμο) ώστε να πραγματοποιούνται μεγάλοι αγώνες, αλλά και να έχουν το δικό τους "σπίτι" τα 4 αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται, υπογραμμίζοντας ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και σχέδια προς αυτή την κατεύθυνση.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 22:03
επιστροφή στην κορυφή